To je to što me zanima!

Fekalije na dubrovačkoj plaži: Porporela više nije za kupanje

S obzirom da uzorci mora na plaži Porporela u Dubrovniku, zbog onečišćenja fekalnog podrijetla, ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti...
Vidi originalni članak

Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša dubrovačko-neretvanske županije upozorava javnost da je na plaži Porporela u Dubrovniku došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama.

- Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, tijekom devetog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2019. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Porporela u Dubrovniku, uzorkovanog 9. rujna 2019. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli - poručili su iz Županije, piše edubrovnik.org.

S obzirom da uzorci mora na plaži Porporela u Dubrovniku, zbog onečišćenja fekalnog podrijetla, ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 11.09.2019.

    To je taj brzi hranidbeni lanac. Turisti i domaći kakaju, cijevima to ide u more i odmah plivačima u usta. Ono što im izmakne popapaju ribe i školjke i opet završi na stolu, želucu , školjci,...... A ostatak koji pognoji alge opet završi u gladnim ribama, a one opet na stolu-..... Sad kužim zašto neki domaći nikad ne idu u more.

  • 11.09.2019.

    kako ste vi svi smijesni, ne moze grad u kojem zivi manje od 20 tisuca ljudi ljeti primiti deset puta toliko i da sve bude cisto, ne postoji takva kanalizacija koja bi to podnijela

  • 11.09.2019.

    Ekipo s obale: u našem Zagrebu ni idealno kak bi moglo bit, ali, ljudi, namlatite tolu lovu od turizma, pa dajte nekaj uložite u kanalizaciju. Ak se ovak nastavi, NITKO više ne bu došel. I na čemu bute onda mlatili lovu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare