To je to što me zanima!

Feminizam na saudijski način: Kongres o ženama - bez žena

Saudijkama treba dozvola rođaka da bi radile, studirale, putovale. U banke ulaze na posebne ulaze. Ipak, od sada smiju voziti bicikl, ali samo ako su u muškom društvu
Vidi originalni članak

Na Youtubeu se pojavila snimka konferencije na temu 'Žene u društvu' iz Saudijske Arabije. Ni među govornicima ni u publici nismo vidjeli ni jednu ženu.

Konferencija se održala na sveučilištu u Qassimu prošle godine. Sudjelovali su predstavnici 15 nacija, sve muškarci u tradicionalnim arapskim haljama. Samo jedan od njih bio je u kariranoj plavoj košulji.

'Apsurd, vrhunac mizoginije, nevjerojatno'

Fotografija već neko vrijeme kruži po društvenim mrežama, a korisnici su je opisali 'apsurdnom', 'vrhuncem mizoginije' i 'nevjerojatnom' u posljednjem dokazu diskriminacije žena na Bliskom istoku.

Segregacija muškaraca i žena provodi se na temelju izrazito konzervativnih Wahhabi šerijatskih zakona. 

Izgradit će grad za radnice

Žene ne smiju voziti, u banke i urede ulaze na posebne ulaze, a najavljeno je kako će izgraditi grad za radnice. 

Kako bi se zaposlile, studirale ili putovale treba im dozvola od muškog srodnika ili supruga. Za brak im također treba dozvola rođaka, a ženino svjedočenje na sudu vrijedi manje od muškarčevog. 

Mogu na motor ili bicikl, ali - u pratnji muškarca

Prošle godine napravljeni su mali pomaci. Kralj Abdullah imenovao je 30 žena u savjetodavno vijeće koje ima ukupno 150 članova. Od travnja smiju voziti motocikl i bicikl, ali samo ako su u muškom društvu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • WOMANIZER 03.07.2013.

    "Konferencija se održala na sveučilištu u Qassimu prošle godine."

  • xy12 03.07.2013.

    Muslićka posla i to je jedina istina ,sve ostalo je šuplja priča i opravdavanje istih.

  • user_274148 03.07.2013.

    Pa možda je bolje da su žene pokrivene i nemaju kontakata s muškarcima jer oni su tamo jako seksualno frustrirani i da žene hodaju polugole navalili bi na njih kao hijene, ovako bar znaju da ih neće silovati što smatram ipak puno boljom opcijom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare