To je to što me zanima!

Filipović objasnio preporuke za uštedu: Njima možemo uštedjeti 15% plina, male su to promjene

Ministar je rekao da je bitno da građani putem ovih smjernica promijene svoje ponašanje, no da se radi i o malim promjenama uz pomoć kojih bi se moglo uštedjeti do 15 posto plina
Vidi originalni članak

Kako bi uštedjeli 15 posto plina usvojili smo smjernice za uštedu energije. To se prvenstveno odnosi na promjene ponašanja građana. Malim promjenama se mogu postići te uštede - rekao je ministar Davor Filipović nakon sjednice Vlade na kojoj su usvojene smjernice o uštedi energije. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ministar Filipović nakon sjednice 

Ponovio je kako je preporuka da u ogrjevnoj sezoni temperatura bude 21 stupanj, a temperatura klimatizacijskih stupnjeva do 25 stupnjeva. Istaknuo je i kako uređaje treba isključiti iz napajanja jer oni troše energiju i kada nisu upaljeni te pozvao građane da više hodaju i koriste javni prijevoz i bicikle. 

NOVA ODLUKA VLADE: Ministar Filipović najavio: 'Od sutra će biti jeftinije gorivo. A hrana? Sve opcije su na stolu'

Na izjavu predsjednika Milanovića da nema smisla smanjiti hlađenje, Filipović je rekao da su smjernice napravili stručnjaci. 

- Skladište plina je trenutno na 51 posto i puni se maksimalnim kapacitetom. Do početka sezone će biti na 90 posto, kako je planirano - rekao je. 

Uskoro više... 

Idi na 24sata

Komentari 106

  • bobana60 29.07.2022.

    A nije rekao kako će on na posao biciklom ili pješice !?

  • Luna777 29.07.2022.

    Za ovakvu uštedu ne treba biti posebno pametan, a ovaj ministrić nam je otkrio toplu vodu. Svaki ukućanin štedi gdje god može, pa tako i smanjuje za par stupnjeva termostat ta toplinu ili pak za hlađenje. Em ti stručnosti ministra.

  • pinokio12 29.07.2022.

    kupuj rusko gorivo i plin kre....tenu...je...beni...ima ga u izobolju i jeftino je za krasno svjetsko cudo...sj...bat ce europsku uniju majmu...nski politicari...kupuj za dobrobit svoga naroda i zaboli te ona stvar za nebitni rat kojeg vode ameri i rusi, a ne sto prosipas mudrosti o stednji

Komentiraj...
Vidi sve komentare