To je to što me zanima!

Filmski susret: Polančec digao ženu u zrak i ljubio

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Damir Polančec rekao je novinarima kako sada slijedi borba, ali istina je voda duboka i u toj vodi ne može se utopiti. U Remetincu je bio 4 mjeseca
Vidi originalni članak

Polančeca je ispred Remetinca dočekala supruga Jasminka nešto prije 19 sati. Kad su se ugledali potrčali su jedan drugom u zagrljaj. Polančec je suprugu dignuo u zrak, dugo grlio i ljubio.
- Osjećam se kao čovjek koji je izišao iz zatvora nakon četiri mjeseca. Prvo bi se htio zahvaliti svim ljudima koji su pomogli mojoj obitelji, odvjetničkom uredu i djelatnicima zatvora, ne zato jer sam imao poseban tretman, nego zato što su mi bili prijatelji, liječnici, psihijatri i čuvari. Sad jedva čekam doći kući i zagrliti djecu koju nisam vidio četiri mjeseca te roditelje. Sad mi slijedi borba, ali istina je voda duboka i u toj vodi ja se ne mogu utopiti - rekao je Polančec kojem su oči bile pune suze, a glas mu je drhtao. Zahvalio je novinarima koji mu nisu uznemiravali roditelje.
- Vama koji jeste, nek vam bude na čast - dodao je. Šogor je potvrdio kako je par otišao u stan na Vrbiku. Tamo su se zadržali neko vrijeme, a zatim su se uputili prema Koprivnici. Polančec je oko 21.38 došao u Đelekovec. Izašao je iz auta s djecom i potrčao majci u zagrljaj koja je plačući govorila 'Sine moj!. Zagrlio je i oca prije nego što su svi ušli u kuću. Nakon večere Polančec se uputio u Koprivnicu. Vidno neraspoložen i mrkog pogleda došao je pred obiteljsku kuću. Nije bio voljan davati izjave. Šogor je, vidjevši okupljene novinare, prvo prijetio da će zvati policiju, a zatim je i nasrnuo na jednog kamermana. Na kraju se ipak smirio i ušli su u kuću.

POLANČECA MAJKA ČEKA S VEČEROM NA STOLU
Nazvao me i smijao se. Rekao mi je 'mama, vidimo se večeras', rekla je Terezija Polančec, koja se, kako tvrdi, nje čula sa sinom otkako je pritvoren.
- Malo mi je smršavio, no tamo u zatvoru bi svatko smršavio. Za večeru mu spremam pećenog jarića i krumpire. Sramota je ta politika i kakvi su mu prijatelji - dodala je majka koja je s uzdahom olakšanja dočekala vijest da je sin Damir pušten na slobodu.
- Hvala bogu da je konačno pušten, bilo je već i vrijeme. Od prvog dana tvrdim da je nevin i to se sada dokazalo, a onima koji su ga spremili u zatvor želim istu sudbinu. To mi je vrijeme bilo dugačko kao cijeli život i ne želim da se ikada ponove - rekla nam je kroz suze Terezija Polančec, a suprug Stjepan dodao kako je izuzetno teško podnosio medijska izvješća o navodnim kriminalnim radnjama u koje je njegov sin bio upleten.
- Ovo mi je najsretniji dan u životu, osjećam se neopisivo i ne mogu dočekati zagrliti sina. Damir nije učinio to za što ga se tereti, nego je nastradao ni kriv ni dužan iako je želio činiti samo dobro. No sada je slobodan i vjerujem da će vrlo lako dokazati da su sve optužbe na njegov račun bile laž - rekao je Stjepan Polančec.

OPTUŽNICE PROTIV POLANČECA
SLUČAJ REFLEKTORI: Protiv Polančeca su podignuli optužnicu u svibnju zbog protuzakonita posredovanja i krivotvorenja službene isprave. Uz njega su optuženi i Željko Dražić te Tomislav Andabak. Oni su, na Polančecov zahtjev, postavljajući reflektore na nogometno igralište NK ‘Osvita’ iz Đelekovca klubu 2008. navodno pribavili protupravnu korist od 230.000 kuna i krivotvorili poslovne knjige. Optužnica još nije potvrđena.
NEPOTREBNA STUDIJA: Druga optužnica potvrđena je u srijedu. Polančeca terete da je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću uplatio pola milijuna kuna iz državnog proračuna za nepotrebnu studiju, za problem koji je od ranije riješen.
HEP I SPICE JOŠ ISTRAŽUJU
Istrage protiv bivšeg potpredsjednika Vlade i dalje se vode u aferi "Spice" i oko prodaje i isporuke električne energije od strane HEP-a društvu TLM i društvu Aluminij Mostar.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • lordds 22.07.2010.

    Gnj_ida

  • lordds 22.07.2010.

    Gnjida.................

  • user_47832 22.07.2010.

    Kakav seljak! Boze sacuvaj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare