To je to što me zanima!

'Barišić je o Sanaderu govorio kao da je nadnaravna osoba'

U slučaju Fimi Media se podsjetimo tereti Ivu Sanadera i ostale da su iz državnih tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna te da je veći dio novca išao u crni fond HDZ-a
Vidi originalni članak

Nastavljeno je suđenje u slučaju Fimi Media u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zagrebu. Prva je svjedočila bivša čelnica Hrvatske lutrije Vesna Bakran, a trebao bi svjedočiti i Ante Todorić iz INA-ine tvrtke kćeri STSI. Bakran je rekla kako su od 2006. do 2009. surađivali s Fimi Medijom. Poslovi su bili vrijedni deset milijuna kuna plus PDV. 

- Nevenku Jurak sam znala pa mi je prišla na jednom domjenku i rekla da bi trebali surađivati - kaže svjedokinja. Kasnije je razgovarala i s Barišićem.

- Pitao me da li surađujemo s Fimi Medijom i nakon što sam mu rekla da, on je kazao da bi tu suradnju trebali malo pojačati - rekla je Bakran. Dodala je i kako je Barišić u razgovoru s njom često spominjao Ivu Sanadera.

- Iznimno mu se divio. Činilo mi se da o njemu govori kao o nekoj nadnaravnoj osobi - rekla je Bakran.   

Prisjetila se i sastanka koji je 2007. bio u vladi i rekla je kako je Ivo Sanader na kraju sastanka spomenuo Fimi Mediju.

- Rekao je bilo dobro da ju, ako netko ima potrebe, angažira - kaže svjedokinja. 

Sanader prigovorio tužiteljima

Tužitelji su u jednom trenutku pitali Bakran da li je upoznala Barišića i da li se on interesirao za Fimi Mediju i neke usluge. To je pitanje razljutilo Sanadera koji se podigao i protestirao da je to sugestivno pitanje. Tužitelji su onda rekli da to nije sugestivno pitanje, a sutkinja ga je odobrila.

"Nazvao me Barišić i tražio je uslugu"

Ante Todorić iz STSI-ja je rekao na sudu kako ga je pozvao Josip Petrović, član uprave INA-e i rekao mu da će ga nazvati Mladen Barišić i tražiti uslugu. 

- Kasnije sam se sastao s Barišićem i na sastanku je bila i Jurak. Barišić mi je rekao da ona radi za Fimi Mediju. Rekao mi je i da Fimi Medija puno pomaže HDZ, ali i da ta tvrtka ima puno poslovnih problema te da treba pomoć da dobije poslove. Kasnije sam pozvao Jurak da dođe kod nas i prezentira poslove, a onda je počela procedura koja je trajala mjesec dva dok poslovi nisu krenuli. U tih mjesec, dva me zvao Barišić i pitao me zašto se odugovlači - rekao je svjedok. Dodao je i kako je razgovarao s Petrovićem koji mu je rekao da ga neće on smijeniti, ali da će ga smijeniti Barišić zbog loše suradnje s Fimi Medijom.

- Znao sam da je Barišić utjecajan i da je blizak Sanaderu. Na kraju smo sklopili ugovor s Fimi Medijom i bili smo zadovoljni suradnjom - rekao je Todorić. Kaže i kako je Barišić i kasnije zvao dva ili tri puta te mu je rekao da je suradnja s Fimi Medijom nedovoljna i mala. 

Na pitanje koliko je iznosila suradnja, Todorić je rekao:

- Niti jedan promil nismo odvajali na promidžbu, a Fimi Media je dobivala pola. 

Crni fondovi

Podsjetimo, u slučaju Fimi Media se tereti Ivu Sanadera, bivšeg premijera i ostale da su iz državnih tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna te da je veći dio novca išao u crni fond HDZ-a.  

Idi na 24sata

Komentari 32

  • ujo66 16.10.2012.

    svi ovi suci koji sada krse zakon i statut repiblike hrvatske sudeci Sanaderu vrlo brzo ce izaci na europskim sudovima pred lice pravde jer bez osnova i dokaza sude sanaderu i to samo zato da bi pogodovali partizanskoj vladi

  • glupson 15.10.2012.

    Svaka im čast al su nas opelješili.

  • Ludvig_1 15.10.2012.

    vidoviti ivo

Komentiraj...
Vidi sve komentare