Obavijesti

News

Komentari 32

'Barišić je o Sanaderu govorio kao da je nadnaravna osoba'

'Barišić je o Sanaderu govorio kao da je nadnaravna osoba'
4

U slučaju Fimi Media se podsjetimo tereti Ivu Sanadera i ostale da su iz državnih tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna te da je veći dio novca išao u crni fond HDZ-a

VIDEO

Nastavljeno je suđenje u slučaju Fimi Media u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zagrebu. Prva je svjedočila bivša čelnica Hrvatske lutrije Vesna Bakran, a trebao bi svjedočiti i Ante Todorić iz INA-ine tvrtke kćeri STSI. Bakran je rekla kako su od 2006. do 2009. surađivali s Fimi Medijom. Poslovi su bili vrijedni deset milijuna kuna plus PDV. 

- Nevenku Jurak sam znala pa mi je prišla na jednom domjenku i rekla da bi trebali surađivati - kaže svjedokinja. Kasnije je razgovarala i s Barišićem.

- Pitao me da li surađujemo s Fimi Medijom i nakon što sam mu rekla da, on je kazao da bi tu suradnju trebali malo pojačati - rekla je Bakran. Dodala je i kako je Barišić u razgovoru s njom često spominjao Ivu Sanadera.

- Iznimno mu se divio. Činilo mi se da o njemu govori kao o nekoj nadnaravnoj osobi - rekla je Bakran.   

Prisjetila se i sastanka koji je 2007. bio u vladi i rekla je kako je Ivo Sanader na kraju sastanka spomenuo Fimi Mediju.

- Rekao je bilo dobro da ju, ako netko ima potrebe, angažira - kaže svjedokinja. 

Sanader prigovorio tužiteljima

Tužitelji su u jednom trenutku pitali Bakran da li je upoznala Barišića i da li se on interesirao za Fimi Mediju i neke usluge. To je pitanje razljutilo Sanadera koji se podigao i protestirao da je to sugestivno pitanje. Tužitelji su onda rekli da to nije sugestivno pitanje, a sutkinja ga je odobrila.

"Nazvao me Barišić i tražio je uslugu"

Ante Todorić iz STSI-ja je rekao na sudu kako ga je pozvao Josip Petrović, član uprave INA-e i rekao mu da će ga nazvati Mladen Barišić i tražiti uslugu. 

- Kasnije sam se sastao s Barišićem i na sastanku je bila i Jurak. Barišić mi je rekao da ona radi za Fimi Mediju. Rekao mi je i da Fimi Medija puno pomaže HDZ, ali i da ta tvrtka ima puno poslovnih problema te da treba pomoć da dobije poslove. Kasnije sam pozvao Jurak da dođe kod nas i prezentira poslove, a onda je počela procedura koja je trajala mjesec dva dok poslovi nisu krenuli. U tih mjesec, dva me zvao Barišić i pitao me zašto se odugovlači - rekao je svjedok. Dodao je i kako je razgovarao s Petrovićem koji mu je rekao da ga neće on smijeniti, ali da će ga smijeniti Barišić zbog loše suradnje s Fimi Medijom.

- Znao sam da je Barišić utjecajan i da je blizak Sanaderu. Na kraju smo sklopili ugovor s Fimi Medijom i bili smo zadovoljni suradnjom - rekao je Todorić. Kaže i kako je Barišić i kasnije zvao dva ili tri puta te mu je rekao da je suradnja s Fimi Medijom nedovoljna i mala. 

Na pitanje koliko je iznosila suradnja, Todorić je rekao:

- Niti jedan promil nismo odvajali na promidžbu, a Fimi Media je dobivala pola. 

Crni fondovi

Podsjetimo, u slučaju Fimi Media se tereti Ivu Sanadera, bivšeg premijera i ostale da su iz državnih tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna te da je veći dio novca išao u crni fond HDZ-a.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32

VIDEO

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...
NORIJADA DILJEM HRVATSKE

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...

Donosimo programe proslava zadnjih srednjoškolskih dana maturanata diljem Hrvatske!

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta
NEVJEROJATNO

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta

BEOGRAD Jučer je izglasana rezolucija o Srebrenici. Brojni građani diljem Srbije izašli na ulice i negodovali. Kralj patetike Aca Vučić mjesecima je podgrijavao atmosferu koja je nakon izglasavanje rezolucije o genocidu u Srebrenici došla do razine patološkog ludila i masovne histerije.
Žuto upozorenje za dio zemlje, vikend donosi novo nevrijeme...
VREMENSKA PROGNOZA

Žuto upozorenje za dio zemlje, vikend donosi novo nevrijeme...

Za vikend promjenljivo i nestabilno. Još u subotu česta sunčana razdolja, osobito u Dalmaciji, a u nedjelju lokalno izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom, javlja DHMZ...