To je to što me zanima!

Fina je podnijela zahtjev za pokretanje stečaja nad Mirnom

Fina je krajem veljače donijela rješenje o obustavi predstečajne nagodbe, te time formalizirala odluku Ministarstva financija sa zadnjeg ročišta predstečajne nagodbe
Vidi originalni članak

Financijska agencija podnijela je zahtjev za pokretanjem stečajnog postupka, nad tvornicom za preradu ribe Mirna d.d. iz Rovinja.

- Budući da postoje razlozi za otvaranje stečajnog postupka, odnosno dužnik ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju dužem od 60 dana, Financijska agencija u zakonskom roku podnosi prijedlog za pokretanje stečajnog postupka - navodi se u obavijesti.

Fina je krajem veljače donijela rješenje o obustavi predstečajne nagodbe, te time formalizirala odluku Ministarstva financija sa zadnjeg ročišta predstečajne nagodbe. 

Na zadnjem ročištu, održanom 13. veljače, predstavnik Ministarstva financija glasao je protiv usvajanja plana predstečajne nagodbe, te je time Mirna gurnuta prema stečaju.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Velečasni 1 25.03.2014.

    Mirna je mnogo složeniji slučaj nego sto se čini na prvi pogled. Zastarjela tvornica sa zastarjelom tehnologijom svoje proizvode plasira samo u Bosnu i Srbiju.Na zapad ne može.Ali ima fenomenalnu lokaciju na koju je bačeno oko.I tu se vrti priča koja se zakomplicirala.Geneza,Validus.Pluris zainteresirani za lokaciju i sami u stečaju moraju se povući ispred državnih potraživanja od Mirne u iznosu od nekih 37mil. kn.To su prioritetna potraživanja.Ali ima i sekundarnih potraživanja od sa kamatama kroz godine nakupljenih preko milijarde kuna.Uglavnom,sve,ama baš sve što ima Mirna uključujući i atraktivnu lokaciju je pod ukupno 51 ovrhom u navedenom iznosu.

  • zeljkopž 25.03.2014.

    Evo partija zatvara i Mirnu. Dobro ajde lokacija nekretnina je izuzetno skupa i tu bi se moglo izgradit par hotela koji će sigurno donosit veći profit nego Mirna. A radnici, pa koga više, naročito sad briga za stoku sitnog zuba.

  • SAINT 24.03.2014.

    Tko je šef Fine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare