To je to što me zanima!

Finaliziranje pregovora: Ovih pet ministarstava će ići Mostu?

Stranke HDZ i Most u samoj su završnici pregovora oko sastavaljanja nove vlade. Prema prvim informacijama postigli su suglasje da Mostu pripadne pet ministarstava
Vidi originalni članak

Postignuto je suglasje radnih skupina oko sedam uvjeta Mosta i sada se finaliziraju pregovori oko sastavljanja Vlade. Prema prvim nacrtima sastava nove Vlade Mostu bi pripalo pet ministarstava. MUP bi i dalje vodio Vlaho Orepić, a pravosuđe bi bilo na čelu s dosadašnjim ministrom Antom Šprljom. Ministarstvo uprave  također bi pripalo njima, prenosi N1.

Ministarstvo Regionalnog razvoja bi trebalo pripasti Mostu, dok bi EU fondovi prešli u ministarstvo finacija pod kontrolom HDZ-a. 

Navodno su postigli i kompromis da se energetika izdvoji iz ministarstva gospodarstva i pridoda petom Mostovom ministarstvu Zaštite okoliša koje bi treba nastaviti voditi i dalje Slaven Dobrović. Čini se kako je Most odustao od ministarstva poljoprivede koje bi prepustio HDZ-u.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • purgerica prva 30.09.2016.

    Neeeeeeeeeeeeeeeeeee! Znači, opet - pada Vlada! Pričekajmo Plenkija u nedjelju iz Brissela, ovo su samo spekulacije, nadam se!

  • yocko 29.09.2016.

    A šta bude narod dobio koji ih je izabrao?skuplju struju,skuplji plin,itd.znači i dalje ostaje kopanje po kontenjerima.

  • croaticum 29.09.2016.

    Ja se selim u rusiju, tamo je najbolje:-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare