To je to što me zanima!

Finski vojnici na vježbi 'fulali' otok, mještani mislili da je rat

Otočani Kamsholmena, otoka nedaleko od Helsinkija, prestravljeno su promatrali vojnike u punoj ratnoj spremi kako usred noći izlaze na obalu. Čini se da su pogriješili otok...
Vidi originalni članak

Mještani finskog otoka nedavno su na trenutak pomislili da je zemlja napadnuta nakon što im se na obalama nenajavljeno pojavila naoružana vojska. Otočani Kamsholmena, otoka nedaleko od Helsinkija, prestravljeno su promatrali vojnike u punoj ratnoj spremi kako usred noći izlaze na obalu. No ispostavilo se da je noćni desant zapravo pošao po zlu nakon jer se vojska ili iskrcala na pogrešan otok ili zaobravila mještane obavijestiti o svojim planovima. 

- Brod je pristao uz obalu blizu moje kuće te se počeo iskrcavati velik broj vojnika. Nestali su u šumi. Prestravio sam se - kazao je Bjarne Winberia, stanovnik otoka. Sjeo je u svoj čamac i otišao do obale kako bi nadležne obavijestio o 'napadu'. Radilo se o vojnoj vježbi. 

Glasnogovornik finske vojske kazao je kako Kamsholmen nije trebao biti lokacija vježbe no neki drugi izvori tvrde kako je vojska zaboravila poslati obavijest. Ipak, finska pržionica kave Gevalia, koja svoju kavu reklamira kao idealnu za nenajavljene goste, u cijeloj zabuni osmislila je malu reklamnu kampanju. Svim stanovnicima otoka pogođenima 'nenajavljenim posjetom' poslat će svoju kavu, piše Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • BojanHoli 02.06.2016.

    Vec su oni jednom nabili ruse pa se njih niti ne moraju bojati i mogu fulavati koliko hoce.....

  • istox 02.06.2016.

    vježbaju za desant na Rusiju

  • Babyloader 01.06.2016.

    e jesam ti desanta...4 vojnika...vjerovatno su izvršili desant na poljski wc.

Komentiraj...
Vidi sve komentare