To je to što me zanima!

Fiolić u krizi: Radnicima kasne plaće, imovinu će mu oduzeti?

Nekad najbogatiji saborski zastupnik u velikim je poteškoćama jer bi zbog slučaja Planinska mogao ostati bez velikog mesnog carstva koje je gradio desetljećima
Vidi originalni članak

Kasne nam plaće. Više ništa ne možemo reći, kazali su nam pomalo uplašeni djelatnici jedne od mesnica Stjepana Fiolića.

O kašnjenju plaća je govorio i bivši djelatnik Tomislav Mikec, koji je prijavio Fiolićeva sina Marija zbog napada u uredu. Neki djelatnici su se žalili da su im plaće u zaostatku dva mjeseca. Iz Fiolićeve tvrtke u petak nam nisu odgovorili na pitanje imaju li problema s isplatama plaća. Nekad najbogatiji saborski zastupnik u velikim je poteškoćama jer bi zbog slučaja Planinska mogao ostati bez mesnog carstva koje je gradio desetljećima. 

Njegovim će nekretninama, piše Večernji list, država namiriti najveći dio štete iz afere, u kojoj je optužen za malverzacije s preprodajom zgrade Ministarstvu regionalnog razvoja, kojem je tada na čelu bio Petar Čobanković.

Imovina Mesnica Fiolić procjenjuje se na 20 milijuna kuna. Iako je prema optužnici Ivo Sanader izvukao najviše novca, Fiolić bi mogao izvući deblji kraj, jer se država ne može namiriti od Sanadera zato što mu je imovina već blokirana.

Fiolić ima četiri velike farme. Osim velebnih kuća u Maloj Mlaki ima i gradilište veličine 25.000 četvornih metara te drvenu kuću. Posjeduje i dva gradilišta na Pagu i u Obrežu, kao i vikendicu u Malinskoj. Fiolić je vlasnik mesnice Fiolić, Farme Jelas i tvrtke SMF lovac. Ima bogat vozni park. Vlasnik je Ferrarija, terenca Nissana i tri motocikla.

Nakon teksta u 24sata o nelegalnom zakapanju reagirale nadležne službe

Inspektori provjeravaju zakapaju li radnici strvine. 

- Veterinarska inspekcija obavit će inspekcijski nadzor na farmi Vukovina. O rezultatima ćete biti obaviješteni - rekli su nam u Ministarstvu poljoprivrede. Inspekcija će izaći na teren nakon što je bivši djelatnik Tomislav Mikec u 24sata opisao kako su on i ostali radnici nekoliko puta na farmi zakopavali mrtvu telad, bočice s medicinskim otpadom i fascikle iz zgrade u Planinskoj.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • user_195131 10.09.2012.

    Mi Hrvati..koji smo mi to narod... Danas je teško svima. Rijetko tko se može razveseliti nekom povišicom, nekim poklonom ili nekom lijepom gestom. Hrvatskom čovjeku nije više ostalo ništa. Jedan dio su mu uzeli, jedan je dio podijelio, a i ono malo što mu je ostalo to jednostavno neće svojevoljno (valjda iz principa) da zadrži. Jedina sreća koja ga uveseljava je tuđa nesreća. Sretni smo kad zatvaraju Sanadera, sretni smo zbog Čačičeve nesreće, sretni što Milanović promašio prognozu PDB-a, sretni što je Kosorka popušila izbore, sretni što propada ovaj, što propada onaj... Činjenica je da su najveći dio čitatelja koji komentiraju 24sata upravo djeca i dojenčad, pa nije za čuditi što komentari izgledaju ovako kako izgledaj. Žalosno je pak što i naši odrasli "uzori" sve ogovaraju, nitko im nevalja. Ako sunce sija onda je žega i nevalja, ako kiša pada opet nevalja.. Tako je to svugdje valjda. E NIJE. To je samo kod nas Hrvata.

  • you..next 09.09.2012.

    Osobno poznajem nekolicinu takvih poduzetnika što su dvadesetak godina potkradali državu zajedno sa bivšom vlasti i preko noći se obogatili a sada polako ali sigurno tonu. Na kraju svih tih priča najviše će najebati mali ljudi. Ovim govnima će još uvijek ostati dovoljno za lagodan život.

  • MilanBozic 09.09.2012.

    ma nije on u krizi jer nije prvo ni imao ništa sada samo mora vratiti ukradeno

Komentiraj...
Vidi sve komentare