To je to što me zanima!

Fitch i Standard&Poor's sada snimaju situaciju u Hrvatskoj

Znatnijeg oporavka u gospodarstvu i dalje nema, a Hrvatska je uz Grčku jedina država Europske unije koja u posljednjih pet godina nije ostvarila gospodarski rast
Vidi originalni članak

Kreditni rejting Hrvatske je od kraja prošle godine na razini "smeća", a agencije Fitch i Standard&Poor's upravo snimaju situaciju, javlja HRT.

Čelnica MMF-a Christine Lagarde je u utorak izjavila kako istočna Europa napreduje te su u recesiji ostale samo Hrvatska i Slovenija, a predsjednik Ivo Josipović je rekao kako to znamo i sami. Istaknuo je kako i sami vidimo da su neki pokazatelji zabrinjavajući.

Znatnijeg oporavka u gospodarstvu i dalje nema, a Hrvatska je uz Grčku jedina država Europske unije koja u posljednjih pet godina nije ostvarila gospodarski rast.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ludom 23.07.2013.

    Kako će gospodarstvo rasti, kada jedan obrtnik, kada poplaća sve ove likove koji nam uništavaju državu, ne može kupiti ni kruh. Zar nismo svjedoci koliko nam ukradu samo saborski zastupnici za "svoj rad". Evo, tu negdje i piše da je gradonačelnik nekakvog mjesta dobio povišicu. Valjda je zaslužio. Radi se o 28 tisuća kuna ili tako nešto. Zar nam kao hrvatskom puku još nije došlo iz dupeta u glavu, da upravo mi svojim glasovima stavljamo to u poziciju da nas poslije pljačkaju. Te raznorazne grupe, organizacije, partije i ostale nakupine, koje nazivaju strankama, plaćamo mi (mislim na građanstvo) a za uzvrat imamo ih kao trakavicu koje se teško više možemo riješiti. Sve ove godine ti SDP eovci, HDZ eovci, HNSovci i ostali koje se ne isplati nabrajati, donose "zakone" kako bi im bila otvorena sva vrata i kako bi neometano i bez brige uživali visoke plaće i sve one privilegije koje danas imaju. A tko ih bira? Nekoliko stotina vazala i mali postotak građana koji nisu svjesni što čine dolazeći na "izbore". Kada bi barem narod shvatio od kuda nam prijeti potop. Upravo ti likovi koji drže vlast su vazali onih koji drže europski kapital. A oni sada sjede skupa u EU. Isada "šatro" snimaju situaciju. Što to snimaju i kako to rade, nitko ne zna osim par likova u vladi i saboru. I što njima znači par milijuna nesretnika koji su na civilizacijskom rubu? Jedini cilj im je držati ove naše likove pod kontrolom, dok ovi naši imaju zadatak spriječavati teže incidente u obliku demonstracija. Slušajte samo onog profesionalnog demagoga kako smirujućim glasom propovjeda vjerovanje u bolju budućnost, dok mu istovremeno narod umire od očaja a mladi naraštaj napušta domovinu.

  • Hasenfefer 22.07.2013.

    pa mi se trudim da ne rastemo Očekujem da će te nam podignuti rejting. Ako nam ga ne podignete šaljete poruku kako svaka Zemlja koja uđe u EU može samo izgubiti svoj rejting i upasti u probleme. A do sada se baš i niste proslavili s prognozama.

  • mali markec 21.07.2013.

    Šta li će sada biti hrvatski rating? Smeće je opći pojam, sada će i to morati razvrstati. Gdje je u toj kvalifikaciji kraj, da bar znamo kakvi smo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare