To je to što me zanima!

Florence Hartmann uvjerena: Srebrenicu su žrtvovali za mir

Florence Hartmann, bivša glasnogovornica Haškog tužiteljstva smatra da za događaje u Srebrenici veliku odgovornost snose Francuska, Velika Britanija i SAD
Vidi originalni članak

Florence Hartmann, novinarka koja je kod nas poznatija kao bivša glasnogovornica Haškog tužiteljstva, izrazila je uvjerenje temeljeno, kako kaže, na dokumentima i razgovorima, da za događaje u Srebrenici veliku odgovornost snose Francuska, Velika Britanija i SAD.

- Bilo im je važno dobiti mir pod svaku cijenu, a ta cijena je osam tisuća muškaraca i mladih dječaka iz Srebrenice - izjavila je Hartmann za HRT.

Hartmann vjeruje da su te tri države žrtvovale Srebrenicu da bi Milošević potpisao Daytonski sporazum, odnosno pristao na mir, a oni izvukli svoje vojnike iz tog dijela Bosne i Hercegovine. 

Inače, Florence Hartmann je upravo objavila svoju drugu knjigu koja se bavi ratom u BiH, u slobodnom prijevodu "Slučaj Srebrenica - političko krvoproliće".

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Mladen Kozic 10.07.2015.

    A tko snosi odgovornost za Vukovar oni koji su dozvolili Miloševiću da radi što želi a mogi su mu stati na kraj ,da se stalo pri prvpm granatiranju Vukovara ne bi se dogodila Srebrenica to je bolna istina ,a sve zbog geopolitičkog scenarija velikih sila

  • kokaza5 10.07.2015.

    Što god danas mislili, činili na kraju Srpska politika nekako se izvuče. Stravičan genocid se bez sumnje dogodio, Rusi su vetom pljunuli u lice svim žrtvama i njihovim obiteljima. Sramotno.

  • kratkoijasno333 10.07.2015.

    Sve se to moglo izbjeći i Vukovar i Srebrenica Da se BIH nije počela dijeliti .Konfederalni sistem bih pokazao brze rezultate u to vrijeme raspad Yuge je bio neminovan.Rat nije trebao biti u opciji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare