To je to što me zanima!

Foley: Uđite hrabro u reforme, došlo je vrijeme za promjene!

Američki veleposlanik u Hrvatskoj kao najveće probleme istaknuo je administraciju, nepredvidivu poslovnu okolinu, uvjete poslovanja i nefleksibilno radno zakonodavstvo
Vidi originalni članak

Privatni sektor generator je rasta, a Hrvatska je veoma atraktivna za strane ulagače, no mora provesti reforme koje će ih privući, ukratko bi se mogao sažeti govor veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj Jamesa B. Foleyja, koji je danas održao u prostorijama Školske knjige u Zagrebu.

U predavanju "Poslovanje i ulagačka klima u Hrvatskoj" Foley je dao podršku najavljenim reformama te je pozvao Vladu da ih hrabro provede jer svi pokazatelji govore da Hrvatska nije konkurentna unatoč velikim potencijalima i komparativnim prednostima, javlja večernji.hr.

- Amerika vjeruje u Hrvatsku. Hrvatska ima mnogo prednosti, ali ih ne koristi. Došlo je vrijeme za promjene  – poručio je Foley. Kao najveće probleme istaknuo je administraciju, nepredvidivu poslovnu okolinu, uvjete poslovanja i nefleksibilno radno zakonodavstvo.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Zdenkica 02.03.2012.

    Jadni oni kojima Amerikanci uđu u njihovu zemlju pa evo ima dokaza što su napravili na pr.iraqu afganistanu itd. sve uništili još više jadne sirotinje a u Americi moraš raditi dok si živ treba ići tamo pa se uvjeriti kolika nezaposlenost koliki žive po ulicama koliko beskučnika prvo trebali bi očistiti prag ispred svoje kuče pa onda neka budu primjer drugima ništa ne čine u Izraelu što ti židovi radu i nikom ništa imam čvrstu vjeru u Boga ali volim pravdu Isus je bio njihov pa što su još u ono doba radili što američki političari ne kažu DOSTA hočemo MIR ISUS je rekao ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • kristov 02.03.2012.

    Gospodine Foley mi obični puk hrvatski znamo to i bez vas, kao što znamo i da ste upravo vi najveći generatori kriza, ekonomskih i svih drugih!! Vaš dug i bespoštedno trošenje i ratovanje mora netko platiti, pa to plaća pola milijarde Arapa i svi mi drugi, kolateralne žrtve. Vi ste dobrodošao gost u ovu našu zemlju, no vi ste mlada nacija, vi ste od jučer! Hrvati su imali uređenu zemlju i kraljevstvo kada ste vi bili nepoznati Svijet. Stoga uživajte dobrodošlicu i prijateljstvo i ne tražite od nas više nego smo u moći dati. Ne možemo mi zamijeniti tisuće amerikanaca po svijetu gdje ste se angažirali. Jeste li kazali tome skupu pošto je nafta kod vas u SAD?! Da ne bude zabune, Amerika je i za nas Hrvate bila obećana zemlja, u Americi je četvrti ili peti hrvatski grad po veličini, odnosno broju stanovnika - Hrvata, mi smo gledali na Ameriku kao slobodarsku zemlju, no niti vi niste što ste bili!

  • KAJBUM_1 02.03.2012.

    Ukidanje viza sa ameriom je gubitak za htvatsku ! Ukidanje viza za Ameriku je dobitak za Ameriku a zasto to moze izracunati i malo dijete. Dakle ta vijest nije u korist Hrvata nego u korist Amerikanaca. U proslosti kad je bilo puno Hrvata htjelo uci u Ameriku Viza je bila problem za Hrvate a sad kad se situacija promjenila stvari se trebaju mijenjati u korist Amerikanaca zakaj to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare