To je to što me zanima!

'Fotka koju svijet mora vidjeti!' Ukrajinski doktori u polumraku nastavili čovjeku operirati srce

Ministarstvo zdravstva Ukrajine objavilo je da su u Lavovu tri liječnika nastavila operirati srce pacijenta 15. studenog nakon nestanka struje usred jakih ruskih napada na taj grad
Vidi originalni članak

U Lavovu su ukrajinski liječnici nastavili operirati srce pacijentu i nakon ruskog napada i nestanka struje. 

- Neprijatelj napada našu infrastrukturu. Bolnice ostaju bez struje, ali ukrajinski kardiokirurzi Centra za dječju kardiologiju i kardiokirurgiju nastavljaju operaciju srca! Svijet mora vidjeti ovu fotografiju. Ne možemo biti slomljeni! Ukrajina će pobijediti - objavio je voditelj Ukrajinskog medicinskog društva u Lavovu Oleg Duda na svojoj Facebook stranici.

Ministarstvo zdravstva Ukrajine na svojoj je Facebook stranici objavilo fotografiju operacije koju su izvela tri kirurga 15. studenog. Ukrajinski mediji objavili su informaciju da je operacija obavljena na srcu pacijenta i da je bez nje on mogao umrijeti.

Upravo u to vrijeme ruska vojska izvela je masovni napad na energetski sustav Ukrajine, zbog čega su ukrajinske vlasti uvele hitna gašenja struje pa je i bolnica, koja ima pomoćne generatore, ostala u polumraku.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 21.11.2022.

    Da i? Neka pitaju naše u kakvim su uvjetima operirali?

  • NOU NEJM 21.11.2022.

    Uzor Europi po stednji energije. Vjerovatno ce sad prvo švabe tako krenut pa i ostali znate ono kad šef vidi da se može s manje isto radit zašto nebi onda tako stalno raditi.

  • 21.11.2022.

    Koja patetika i propaganda dragi Bože?!?!? Pa nisu u mraku, operativno polje, instrumenti i anesteziološki aparat imaju struje ne vidim tu ništa što ih može poremetiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare