To je to što me zanima!

FOTO Američka obalna straža: 'Presreli smo brod s hrpom oružja iz Irana, sve za Hute!'

Smrtonosni teret Amerikanci su zaplijenili na brodu u Arapskom moru, koji se kretao prema području Jemena pod kontrolom Huta
Vidi originalni članak

Brod američke Obalne straže, koji je trenutno u Arapskom moru, zaplijenio je "napredno konvencionalno oružje i drugu smrtonosnu pomoć" porijeklom iz Irana, objavili su iz Središnjeg zapovjedništva SAD-a (CENTOM).

Smrtonosni teret zaplijenili su na brodu u Arapskom moru, koji se kretao prema području Jemena pod kontrolom islamističkih pobunjenika Huta.

KRVAVI ISTOK Amerikance na Bliskom istoku napali su više od 170 puta: 'Sve se zloupotrebljava zbog izbora'

Brod Obalne straže klase Sentinel USCGC Clarence Sutphin Jr locirao je brod, a američke snage su se ukrcale na njega. Otkrili su više od 200 paketa sa komponentama balističkih projektila srednjeg dometa, eksplozive, bespilotnih podvodnih i površinskih vozila, vojnu komunikacijsku i mrežnu opremu, sklopove lansera protutenkovskih vođenih projektila i druge vojne komponente.

Izravna ili neizravna opskrba, prodaja ili prijenos takve pomoći krši rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a 2216, objavila je američka vojska. 

- Ovo je još jedan primjer iranske zloćudne aktivnosti u regiji - rekao je general Michael Erik Kurilla, zapovjednik CENTCOM-a.

ESKALACIJA SUKOBA Josep Borrell upozorava: 'Bliski istok je kotao koji svaki trenutak može eksplodirati'

- Njihova kontinuirana opskrba Huta naprednim konvencionalnim oružjem izravno je kršenje međunarodnog prava i nastavlja potkopavati sigurnost međunarodne plovidbe i slobodan protok trgovine - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Antimor 15.02.2024.

    Američka obalna straža? Di , kod Floride ili kod Kalifornije?

  • Usora1 15.02.2024.

    ma presretnite i one brodove i zrakoplove pune oruzja a sve za izrael…

Komentiraj...
Vidi sve komentare