To je to što me zanima!

FOTO Jutro nakon velike drame u Novigradu: 'Završilo je kako treba, požar je pod kontrolom'

U akciji gašenja požara sudjelovalo je 86 vatrogasaca iz Novigrada, Umaga, Poreča i Buzeta i pripadnika tamošnjih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a gašenje je otežao jak, na trenutke olujni vjetar.
Vidi originalni članak

Požar je lokaliziran u sedam sati, a pod kontrolom je bio još i sinoć. Na teren su bile povučene sve snage osim JVP Umaga, koji će cijeli dan dežurati i vršiti dogašivanje, rekao nam je Dino Kozlevac, zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije.

Zahvaljujući velikom angažmanu i naporima vatrogasaca požar kod Novigrada, koji je buknuo u četvrtak oko 19 sati, uspješno je ugašen.

- Izgorjelo je oko 30 do 40 hektara, uglavnom je riječ o niskom raslinju. Nitko nije stradao, a uspjeli smo sačuvati i objekte. Svi su bili angažirani, a grad Novigrad je logistički pratio ljude i sve je završilo kako treba - dodao je.

U akciji gašenja požara sudjelovalo je 86 vatrogasaca iz Novigrada, Umaga, Poreča i Buzeta i pripadnika tamošnjih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a gašenje je otežao jak, na trenutke olujni vjetar. Vatrogasci su uspjeli obraniti kuće na Stanciji.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • MUKAMIJE 5 08.07.2022.

    Za nekoliko godina neče biti ni maslina ni vinograda da bi opčinari mogli živjeti ko bubreg u loju .

  • 08.07.2022.

    Počeli i u Istri požari, prevrijedno je to zemljište da bi po njemu bilo samo raslinje i drveće!

  • Martin Krpan 08.07.2022.

    Momcima hvala, iz kampa izgledalo jezivo

Komentiraj...
Vidi sve komentare