To je to što me zanima!

FOTO Otvoren obnovljeni most preko rijeke Maje kod Gline

Most je otvoren za promet, a vrijednost radova je nešto veća od četiri milijuna kuna
Vidi originalni članak

Nakon temeljite obnove, u Majskim Poljanama, naselju u blizini Gline, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak otvorio je za promet novi most preko rijeke Maje, vrijedan nešto više od četiri milijuna kuna.

Na mostu i prilaznim rampama izvedena je rekonstrukcija nakon katastrofalnog potresa. Budući da se zbog oštećenja most više nije mogao upotrebljavati, odlučeno je da se temeljito obnovi.

Osim što je bio oštećen, most je bio i vrlo uzak, samo 3,5 metara, a novi most, koji je dugačak 41,33 metra, proširen je na 6,5 metara zajedno s izgrađenim pješačkim stazama. Izvedeni su i radovi na uređenju korita i obaloutvrde. Radovi su počeli u rujnu 2021., a njihova je vrijednost nešto veća od četiri milijuna kuna.

"Zadovoljstvo je danas bilo putovati iz Siska prema Majskim Poljanama. Prošli smo pokraj mjesta gdje su u tijeku radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Odre u Sisku, u vrijednosti od 65 milijuna kuna, zatim i preko mosta u Brestu, koji se trenutno sanira u vrijednosti od 10 milijuna kuna, a posebno je zadovoljstvo što su završeni radovi na sanaciji mosta u Majskim Poljanama i da je ovaj most otvoren za promet", rekao je Celjak.

Istaknuo je kako se može reći da je to potpuno novi most jer je proširen, a uređeni su obaloutvrda i korito.

Podsjetio i na druga ulaganja na glinskom području, kao što je sanacija klizišta u Hađeru, uređenje ambulanti Doma zdravlja, uređenje novih prostorija Zavoda za hitnu medicinu u čvrstom objektu i cjelovita obnova Doma za starije osobe u Glini.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare