Obavijesti

News

Komentari 0

FOTO Otvoren obnovljeni most preko rijeke Maje kod Gline

FOTO Otvoren obnovljeni most preko rijeke Maje kod Gline
3

Most je otvoren za promet, a vrijednost radova je nešto veća od četiri milijuna kuna

VIDEO

Nakon temeljite obnove, u Majskim Poljanama, naselju u blizini Gline, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak otvorio je za promet novi most preko rijeke Maje, vrijedan nešto više od četiri milijuna kuna.

Na mostu i prilaznim rampama izvedena je rekonstrukcija nakon katastrofalnog potresa. Budući da se zbog oštećenja most više nije mogao upotrebljavati, odlučeno je da se temeljito obnovi.

Osim što je bio oštećen, most je bio i vrlo uzak, samo 3,5 metara, a novi most, koji je dugačak 41,33 metra, proširen je na 6,5 metara zajedno s izgrađenim pješačkim stazama. Izvedeni su i radovi na uređenju korita i obaloutvrde. Radovi su počeli u rujnu 2021., a njihova je vrijednost nešto veća od četiri milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Zadovoljstvo je danas bilo putovati iz Siska prema Majskim Poljanama. Prošli smo pokraj mjesta gdje su u tijeku radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Odre u Sisku, u vrijednosti od 65 milijuna kuna, zatim i preko mosta u Brestu, koji se trenutno sanira u vrijednosti od 10 milijuna kuna, a posebno je zadovoljstvo što su završeni radovi na sanaciji mosta u Majskim Poljanama i da je ovaj most otvoren za promet", rekao je Celjak.

Istaknuo je kako se može reći da je to potpuno novi most jer je proširen, a uređeni su obaloutvrda i korito.

Podsjetio i na druga ulaganja na glinskom području, kao što je sanacija klizišta u Hađeru, uređenje ambulanti Doma zdravlja, uređenje novih prostorija Zavoda za hitnu medicinu u čvrstom objektu i cjelovita obnova Doma za starije osobe u Glini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
POGINULA DVA MUŠKARCA

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Dvojica muškaraca starosti 33  i 39 godina vozili su se quadom i u jednom trenutku s ceste su sletjeli u rijeku Bednju. Obojica su smrtno stradala.

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000  €
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000 €

Najatraktivniji i najskuplji traktor izložen na sajmu je Fendt 942 Vario. Proljetni sajam u svom 25. izdanju prvi je put produljen na četiri dana. Jedna od atrakcija sajma su i Izidora i Izidor, zaštitnici ratara
VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!
POZIRA UZ MRCINE

VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!

GUDOVEC Ivana radi u tvrtki za organizaciju evenata. Kako nam je rekla lani, organiziraju sve, od vjenčanja do sprovoda, a otkrila je i kako je se muškarci boje. Ove godine pozirala je uz najskuplji traktor na sajmu - Fendt 942 Vario od 350.000 eura i kombajn Massey Ferguson 7345 S PL, kombajn prvi put izložen u Hrvatskoj koji vrijedi 240.000 eura