To je to što me zanima!

FOTO Policija iz nabujale Save spasila 20 migranata: Ostali zatočeni, nisu mogli do njih

Do njih se nije moglo doći pa su u spašavanju pomogli djelatnici HGSS-a Slavonski Brod, Ispostava Nova Gradiška koji su čamcem strane državljane prevezli na obalu
Vidi originalni članak

Policajci iz Postaje granične policije Stara Gradiška su u nedjelju u jutarnjim satima, zapadno od Gornjeg Varoša, spasili 20 stranih državljana. Oni su se zatekli na poplavljenom djelu nastalog zbog izlijevanja i velikog vodostaja rijeke Save te su ostali zatočeni na povišenom kopnenom djelu, koji je bio okružen vodom.

Do njih se nije moglo doći pa su u spašavanju pomogli djelatnici HGSS-a Slavonski Brod, Ispostava Nova Gradiška koji su čamcem strane državljane prevezli na obalu.

Policajci su osobe utoplili, prevezli u policijsku postaju te im ponudili liječničku pomoć, hranu i tople napitke. Utvrdili su i da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito prešli državnu granicu te nastavljaju daljnji rad sukladno odredbama Zakona o strancima.

Iz policije napominju kako su ovakvi nezakoniti prelasci državne granice vrlo rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala i dobrim dijelom poplavila okolno nizinsko područje te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba. Apeliraju da osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine, jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji.

Iako je policija uvijek spremna pomoći, kažu da brinu jer se zbog pogoršanih zimskih uvjeta mogu dogoditi vrlo teške posljedice kod pokušaja prelaska preko rijeke Save.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Cole Younger 18.12.2023.

    Odmah im podijeliti hrvatske dokumente , svakom stan u novogradnji (režije ćemo im rado plaćati ) , također im dati i socijalnu pomoć od bar 2 soma eura po glavi .

  • FranjoC54 18.12.2023.

    prelaziti savu kad je visoki vodostaj nebi bilo opasno kad bi na drugoj strani bilo kopno ali to u ovom slucaju nije jer je lonjsko i popovo polje poplavljeno i tu se sad i domorodci tesko snalaze.moras dobro znati vodostaj i plovne puteve a vjerujte mi ko to dobro nezna u velikim je problemima

  • shadow x 18.12.2023.

    Odmah vratit nazad i naplatit kaznu. Jer su to kršitelji zakona, nikakvi migranti. Jer migrant je čovjek koji legalno, sa dokumentima-vizom i putovnicom migrira u drugu državu

Komentiraj...
Vidi sve komentare