To je to što me zanima!

ZG studenti u hrani našli nešto nalik crvima. Stigao je nalaz: 'Ispričavamo se. Ali to nisu crvi'

Oko 16,00 sati započeo je izvanredni nadzor u restoranu Stjepan Radić kako bi se utvrdile sve okolnosti nastanka navedenih fotografija
Vidi originalni članak

Zagrebački studenti podijelili su fotografije svojih jela iz studentskog restorana u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić, u kojima su, kako tvrde, pronašli crve, ube, dlake, nokte, kovanice...

Mnogi studenti istaknuli su kako nije rijetkost da se u jelima pronađu upravo te stvari.

OGLASIO SE I STUDENTSKI CENTAR FOTO Studenti podijelili slike crva i dlaka u hrani iz menze: 'Žalimo se, ali nitko ne trza'

U restoranu SC-a SD Sjepan Radić izvršen je izvanredni nadzor, otkrio je ravnatelj zagrebačkog Studentskog centra Mirko Bošnjak za Večernji list.

Ispričao se studentima na neugodnostima i pozvao ih da "i dalje budu kontrolori kvalitete usluge studentske prehrane u SC-u Zagreb".

Nakon žalbi studenata koje je primio Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu o neispravnosti poslužene hrane (panirani bečki odrezak i pečena piletina uz kelj kao prilog), u 16 sati pokrenut je izvanredni nadzor kako bi utvrdili sve okolnosti nastanka navedenih fotografija, otkrio je Bošnjak u priopćenju.

 

ZANIMLJIVI REZULTATI Hrvat napravio eksperiment i 10 dana jeo samo brzu hranu: 'Sam se sebi gadim zbog ovoga...'

- U trenutku nadzora od navedenih spornih namirnica u kuhinji je zatečena samo pečena piletina, dok ostale navedene namirnice nisu zatečene u gotovom stanju. Pregledom jelovnika utvrđeno je da je pečena piletina na jelovniku u kuhinji 1 dok je panirani bečki odrezak na jelovniku u kuhinji 2 - stoji u prioćenju.

- Sve namirnice koje su upotrijebljene za pripremu ručka dostavljene su u kuhinju istog dana s urednim deklaracijama koje su dane na uvid i nalaze se u privitku ovog izvješća. Sve namirnice koje su zatečene su uzorkovane i nalaze se u zasebnom rashladnom uređaju za dodatne analize - navodi ravnatelj zagrebačkog SC-a.

- Pregledom fotografija na društvenim mrežama i portalima jasno se može vidjeti dio paniranog bečkog odreska koji po svojoj površini nije svojstven za taj proizvod jer sadrži bjelkaste tvorevine veličine 5-6 mm, ispucane površine nalik na crve - navode.

Nije riječ o crvima, izričito tvrde voditeljice kuhinje i zaposlenici koji su obavljali pretpripremu i pripremu namirnice, navodi se u priopćenju, već je riječ o "zrncima riže koji su dospjeli u smjesu za paniranje, te su nakon toga podvrnguti prženju u fritezi". 

'KREĆEMO OD NULE' Lakušić: 'Na kampusu Borongaj se nije godinama radilo, projekt preuzima Građevinski fakultet'

To su probali i dokazati. Ispanirali su piletinu s normalnim krušnim mrvicama i onima kojima je dodana riža.

- Nakon prženja u fritezi vidljiv je identičan nalaz kao na fotografijama koje su prikazane na portalima jer je riža na površini poprimila ispucani izgled koji podsjeća na crve. Valja spomenuti i činjenicu da su crvi bjelančevine te da bi na visokoj temperaturi prženja potamnili poput ostatka mesa - navodi Bošnjak.

Takva namirnice nije predstavljala opasnost za zdravlje studenata, već samo svojim izgledom nije zadovoljavala, navodi se.

Za pronađene dlake na tanjuru, navodi Bošnjak, nije poznat izvor i podrijetlo "stranog tijela iz priložene fotografije". 

- Studentski centar u Zagrebu bez detaljne analize ne može u potpunosti prihvatiti odgovornost za nastalu situaciju - kaže.

VLAK ZVAN ČEŽNJA Ovo je HŽ-ova stanica od 24 mil. kuna na koju vlakovi ne staju: Umjesto putnika, puna je smeća

- Studentski centar u Zagrebu još jednom izražava žaljenje i ispriku svim konzumentima koji su se našli pogođeni ovom situacijom te još jednom poziva sve korisnike usluga na aktivnu komunikaciju i suradnju, a sve u cilju poboljšanja životnog standarda studenata za vrijeme studiranja u Zagrebu - pozvali su studente.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Miške 07.11.2022.

    Davno 1960. bila pobuna studenata zbog riže u Studentskom centru.

  • Jaguar_Paw 06.11.2022.

    Nema nadzora i to je najveći problem. Svatko radi što hoće. Ljudi su postali jako čudni, pitaš mesara da ti nareže meso on se ljuti, tražiš čistačicu da počisti ona te više ne pozdravlja, pitaš vozača koji bus vozi do tvog sljedećeg odredišta on bude bijesan, postaviš pitanje profesoru on te zamrzi do kraja života, tražiš jestivo jelo u studenskoj menzi, isporuče ti cordon blue s kunskim preljevom, dosad nikad viđeno jelo na ovim prostorima, iznimno bogato željezom.

  • livija i ja 06.11.2022.

    Pored toliko gladnih oni se žale -šaljite to gladnima neka se studenti hrane u saboru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare