To je to što me zanima!

FOTO Vojska od jutra uređuje Knin za proslavu Oluje, zbog nevremena su natkrili i Trg

S obzirom na lošu vremensku prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda, prema kojoj su izgledni pljuskovi s grmljavinom, a moguće i olujno nevrijeme, središnja svečanost bit će na Trgu dr. Ante Starčevića
Vidi originalni članak

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja je 5. kolovoza u Kninu, gdje su u tijeku završne pripreme.

PRVI DAN OPERACIJE Ovo je bio najkrvaviji dan akcije Oluje: Poginuo je 121 branitelj

Hrvatska vojska od jutra uređuje Trg i postavlja zastave. 

S obzirom na lošu vremensku prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda, prema kojoj su izgledni pljuskovi s grmljavinom, a moguće i olujno nevrijeme, središnja svečanost održat će se na Trgu dr. Ante Starčevića.

Trg će dijelom biti natkriven kako bi se program mogao nesmetano odvijati i pratiti, javilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja. 

U ranim jutarnjim satima, od 6:30 sati, održat će se tradicionalna budnica ulicama grada Knina, a dolazak uzvanika i sudionika očekuje se do 9 sati.

Na Trgu kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 od 9:20 sati odat će se počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima. Vijence će položiti predstavnici obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja u VRO Oluja, HRVI, ratni zapovjednici i predstavnici udruga iz Domovinskog rata, a potom i najviši državni dužnosnici te predstavnici županija i gradova.

Središnja svečanost počinje u 9:40, a podizanje zastave na Tvrđavi pratit će se putem videozida na Trgu. Predviđeno je da zastavu podižu predstavnici hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, njih 11, u nazočnosti počasnog postroja MUP-a i pripadnika Počasno-zaštitne bojne OSRH-a.

 

Idi na 24sata

Komentari 99

  • 04.08.2023.

    👉Pupovac jako veliki te najbolji prijatelj plenkovića i cjelog hdz-a sigurno več spremaju zabranu svečanosti u kninu 👏

  • _vatrogasac_ 04.08.2023.

    Ajmo kmečavci dajte to malo bolje, melem za oči danas i sutra čitanje kmečanja u komentarima! Ajmo, ajmo, budite kreativni 🤣

  • blatobran555 04.08.2023.

    Tak i treba, be vidim nikakve naslove, nekako sramezljivo,

Komentiraj...
Vidi sve komentare