To je to što me zanima!

Fra Zvjezdan Linić: Još uvijek sam pacijent, ne ozdravljenik

Iako vidno iscrpljen i umoran od teških terapija, fra Zvjedan Linić ne odgađa obveze. Kazao je kako je za njega rad najbolja terapija. U srijedu ide na zadnje zračenje
Vidi originalni članak

Unatoč prvoj udarnoj terapiji, 30 teških zračenja i kemoterapija, koja ga je fizički iscrpila, poznati hrvatski franjevac i svećenik fra Zvjezdan Linić duhovno nikad nije posustao.

Unatoč svemu, normalno radi, a nakon odrađenih seminara duhovne obnove u Taboru, u utorak je predvodio misu pred okupljenim hodočasnicima u svetištu Majke Božje Trsatske. Fra Linić u srijedu treba proći zadnje zračenje. Po završetku terapije pričekat će 10 do 15 dana, a potom će otići na preglede, snimanja i rezonancije kako bi se vidjeli rezultati. Iako se proširila vijest o njegovom čudesnom ozdravljenju, pater Zvjezdan kaže kako želi pričekati da liječnici potvrde njegovo ozdravljenje. Osjeća se prilično dobro, iako je tijekom terapije izgubio 12 kilograma.

- Ja se još liječim, idem na terapiju i to dosta mučnu i agresivnu. Prema tome, pacijent sam, a ne ozdravljenik. Vjerujem da Bog čini svoje i što god učinio, bit ću mu zahvalan, ali mislim da potvrdu o svojem zdravlju, bilo ono čudesno ili ne, moram dobiti od liječnika. Ako je u redu, slava Bogu! - rekao je fra Linić u intervjuu za Večernji list. Zahvalan je liječnicima na dobroti, a iznenađen je neodgovornošću onih koji su lansirali vijest da je čudesno ozdravio. Najsretniji je zbog ljubavi koju vidi po porukama ljudi koji mole za njega.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • marijaterezija2 13.05.2013.

    Želim mu da što prije pobjedi bolest

  • srcenadlanu 12.05.2013.

    Dao mu Bog brzo ozdravljenje i dug život.......

  • Titan_1 11.05.2013.

    Neka ima vjere i moli se bogu da mu oprosti, neka se pokaje za ono što je učinio a nije trebao i ono što je mogao a nije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare