To je to što me zanima!

Franak traži ostavku Vujčića i najavljuje masovne prosvjede

Iz Franka traže ostavku guvernera Borisa Vujčića, pozivaju DORH da istraži HNB, a građane da kazneno prijave banke. Za 25. travnja su najavili veliki prosvjed
Vidi originalni članak

Udruga Franak objavila je da napušta radnu skupinu u kojoj su predstavnici Ministarstva financija i banaka, a koja je posljednjih tjedana radila na traženju dugoročnih rješenja za problem kredita u švicarcima. Također, traže ostavku guvernera HNB-a Borisa Vujčića te  krajem travnja kreću s masovnim prosvjedima dužnika.

- Ministarstvo financija odugovlači pregovore, banke nisu uspjele pripremiti niti jedan način konverzije. HNB je na radne sastanke slao zapisničare koji ne mogu donijeti relevantne odluke. Zbog njihove neozbiljnosti napuštamo skupinu - rekao je Ivan Kontrec, iz Udruge Franak.

Udruga Franak poziva DORH da počne raditi svoj posao i istraži HNB te građane da kazneno prijave banke.

Ekonomski savjetnik Udruge Franak Ivan Lovrinović smatra kako je Vladina odluka o zamrzavanju tečaja samo politička i predizborna.

- Ovakva otezanja i šutnja nikome ne donose dobro jer ovaj problem neće riješiti ni HDZ ni SDP, jednostavno nemaju političku volju. HNB se ponaša kao država u državi i ne preuzima svoju odgovornost koja je golema jer su glavni regulator novih financijskih proizvoda pa tako i toksičnih kredita u francima. 

Ova Vlada sama ruši monetarni suverenitet Hrvatske jer ne priznaju kunu kao valutu. Franak je iscrpio sve demokratske mirne metode za rješavanje problema. Smatram da se treba vratiti Dobronićevoj presudi, ali za to treba puno političke volje kao što je primjerice u Mađarskoj - rekao je Lovrinović.

Udruga Franak najavila je prosvjed za 25. travnja. Još jednom ističu kako neće odustati od zahtjeva da se krediti konvertiraju u kune jer se tako izjasnio najveći broj članova Udruge.



Idi na 24sata

Komentari 110

  • MAX 2010 01.04.2015.

    vujčić je car .....carevi abdiciraju u korist obitelji ali ostavku nebuju vidli.............

  • 31.03.2015.

    joj kad mi vrate lovu..i ratu na početnu..ima da se smijem ovima sto imaju kredit u Eurima i da vide da sam ipak pametniji od njih hihih

  • dragonbol 31.03.2015.

    Poštovani sugrađani zaduženi u eurima, nemojte se naslađivati s tuđom mukom jer bi i vas uskoro mogla snaći ista sudbina...euribor je na povijesnom minimumu i polako bilježi rast (krenuo je rasti) nemojte računati na obranu tečaja jer to neće moći još dugo. Zar vam nije doprlo do ušiju da se Lalovac zadužio na najpovoljnijem do sada tržištu -dakle polako se rješavaju rizika rasta eura...ne pratite štampanje novca EU banke koji je iznos u dva mjeseca premašio godišnji plan ...kako mislite da ćete se obraniti od duplog napada rasta rate...ajmo malo uključiti mozak i ne nasjedati na jeftine trikove "zavadi pa vladaj" i da nema tog problema loše bi se živjelo jer apetiti bahatih samo rastu, javljaju se iz zatvora, kroje vlast iz zatvora, gule krompir umjesto zatvora, hanžeković aktivira prastare ovrhe da bi nadoknadio trošak kaucije...hallooo narode probudi se!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare