To je to što me zanima!

Francuska izglasala zakon o covid potvrdama i obaveznom cjepivu za zdravstvene radnike

Mjere sadržane u zakonu trebale bi trajati do 15. studenoga, a prije stupanja zakona na snagu, bit će potrebno konačno zeleno svjetlo Ustavnog suda
Vidi originalni članak

Francuski parlament usvojio je u ponedjeljak zakon o obaveznom cijepljenju protiv covida-19 za zdravstvene radnike i uvođenju zdravstvene propusnice za širok spektar društvenih aktvnosti, dok se Francuska bori s četvrtim valom širenja koronavirusa.

Posjetiteljima koji idu u muzeje, kina ili bazene u Francuskoj već je zabranjen ulaz ako nemaju propusnicu koja pokazuje da su cijepljeni protiv covida ili su nedavno imali negativan test. Propusnica je potrebna i za velike festivale i klubove.

Od početka kolovoza propusnica će biti potrebna za ulazak u restorane i barove te za daleka putovanja vlakom i avionom.

Mjere sadržane u zakonu trebale bi trajati do 15. studenoga, a prije stupanja zakona na snagu, bit će potrebno konačno zeleno svjetlo Ustavnog suda.

ZAPALILI KLINIKU Francuzi se bune: U prosvjedima protiv vladinih mjera uništena dva centra za cijepljenje

Francuska se, kao i mnoge druge zemlje diljem Europe, suočava s vrlo zaraznom delta varijantom, koja je prvi put identificirana u Indiji, a koja prijeti produljenjem pandemije.

Početkom srpnja Francuska je dnevno bilježila oko 4.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, da bi prošloga tjedna ta brojka dosegnula i 22.000, a broj hospitaliziranih također raste.

Vlasti pojačavaju napore kako bi olakšale masovno cijepljenje. Do nedjelje je 49,3 posto od 67 milijuna francuske populacije primilo dvije doze - ili jednu dozu cjepiva - što je još uvijek daleko od praga koji bi, kako kažu stručnjaci, mogao u velikoj mjeri zaustaviti prijenos bolesti, odnosno od stjecaja "imuniteta krda".

Idi na 24sata

Komentari 159

  • gonisee 26.07.2021.

    Ravnatelj Odjela za kontrolu bolesti i hitne bolesti objavio je danas rezultate obdukcije nakon što je 39-godišnjakinja umrla u utorak u mjestu Prachuap Khiri Khan, samo dan nakon primanja miješanih cjepiva. Službeni uzrok smrti je moždani edem, gdje se u mozgu nakuplja višak tekućine, što na kraju dovodi do oticanja mozga i kompresije moždanog debla. Izvještaj o obdukciji nije jasno pokazao je li to izravan rezultat cjepiva, nuspojava ili slučajnost . Žena je imala povišeni krvni tlak, ali liječnici u centru za cijepljenje rekli su njoj i suprugu da je cjepivo i dalje sigurno i primjereno za njih

  • 28Deyo82 26.07.2021.

    E sad će sranje

  • Covid-HDZ 26.07.2021.

    mene samo zanima iz kojeg razloga kovanice stoje zaljepljene na tijelu covijeka i nakon 3 mj cijepljenja znaci kod troje osoba koje nemaju veze jedni sa drugima jednome je samo jedan dan na mijestu apliciranja eliksira života stajala kovanica kod drugih dan danas stoje

Komentiraj...
Vidi sve komentare