To je to što me zanima!

Francuska je pozvala EU na postizanje sporazuma s Velikom Britanijom oko migrantske krize

Taj bi sporazum trebao jasno odrediti pojedinačne odgovornosti Britanije i one njezinih susjeda s druge strane Engleskog kanala, izjavio je francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin
Vidi originalni članak

Francuska je pozvala Europsku uniju na postizanje sporazuma s Velikom Britanijom kako bi se jednom zauvijek razriješila migrantska kriza u La Manchu, a isti će prijedlog francuski premijer Jean Castex iznijeti već u utorak svojem britanskom kolegi Borisu Johnsonu.

FRANCUSKA: 'Ne želimo britansku ministricu na sastanku o migrantskoj krizi'

Taj bi sporazum trebao jasno odrediti pojedinačne odgovornosti Britanije i one njezinih susjeda s druge strane Engleskog kanala, izjavio je francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin nakon što je o tome u ponedjeljak u Parizu razgovarao s predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Nužno je kreirati kanale za legalnu migraciju u Veliku Britaniju, ustvrdio je Darmanin, napomenuvši kako Britanci nisu prihvatili "svoj dio" tražitelja azila.

TUNIS Mornarica je spasila skoro 500 migranata, prevrnuo se čamac

Prema njegovim riječima, francuski premijer Jean Castex prijedlog o sporazumu iznijet će u utorak svojem britanskom kolegi Borisu Johnsonu.

Njegovim izjavama prethodila je izvanredna konferencija o migracijama preko La Mancha u Calaisu, na kojoj je dogovoreno pooštravanje postupanja prema bandama krijumčara ljudi. Britanija je s tog sastanka bila isključena nakon što je britanski premijer Boris Johnson izazvao diplomatski spor objavom svojeg pisma upućenog Macronu u kojemu kritizira način na koji Pariz upravlja stanjem na terenu.

'POMOZITE IM' Nakon tragedije u La Mancheu, Papa Franjo poziva čelnike da poštuju 'ljudskost' migranata

Britanski i francuski dužnosnici međusobno se optužuju za pogibiju 27 migranata koji su se prošle srijede utopili u kanalu La Manche u pokušaju da se dokopaju Britanije.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ponosni antifufačić 30.11.2021.

    nema potrebe povlaciti za rukav clanice EUa koje nisu kolonijalnim utjecajem unistile kompletne zemlje i kotninente. slobodno nek se vrancuzici, belgijci, danci, portugalci, španjolci i ostali kolonijalisti...naravno i englezici dogovore kako izmedju sebe "podijeliti migrante". stoljecima su ih pljackali pa bi bio red i vratiti malo ukradenog

  • Dalibor0704 30.11.2021.

    Imaju tunel, pa neka ga iskoriste. Zašto plaćati švercer i čamce? Plati vlakovođi i vozi se u toplom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare