To je to što me zanima!

Francuska odustala od jedne istrage nad Strauss-Kahnom

Tužiteljstvo je tako odlučilo nakon što je žena povukla optužbe protiv 63-godišnjeg Strauss-Kahna. Njegovi odvjetnici pozdravili su djelomičnu pobjedu svog klijenta
Vidi originalni članak

Francusko javno tužiteljstvo u utorak je odustalo od nastavka istrage o optužbama da je bivši šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn sudjelovao u grupnom silovanju, piše BBC.

Tužiteljstvo je tako odlučilo nakon što je mlada žena povukla optužbe protiv 63-godišnjeg Strauss-Kahna. Njegov odvjetnički tim pozdravio je djelomičnu pobjedu svog klijenta i zatražio od suda da okonča i širu istragu o navodnim seksualnim zabavama koje su se odigravale u okolici Washingtona. 

- Zadovoljni smo, no nastavljamo borbu. Ovaj je slučaj neutemeljen i tvrdimo da je potpuna besmislica od samog početka. Sada to počinjemo dokazivati - rekao je odvjetnik Richard Malka. 

Strauss-Kahna je samo nekoliko dana dijelilo od objave kandidature za francuskog predsjednika kada ga je u svibnju 2011. njujorška policija uhitila zbog tvrdnji hotelske sobarice da ju je pokušao silovati. Njujorški tužitelji kasnije su optužbe odbacili no žena je nastavila s postupkom u građanskoj parnici. Od povratka u Francusku otvorilo se još nekoliko slučajeva protiv bivšeg čelnika MMF-a među kojima i optužbe za sudjelovanje u seksualnim zabavama u kojima su istražitelji pokušali dokazati da je Strauss-Khan, sudjelujući u njima, aktivno poticao prostituciju. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_28947 02.10.2012.

    Ima li uopšte koji utjecajniji čovjek (političar, bankar, menager) naovom svijetu da je pošten?

Komentiraj...
Vidi sve komentare