To je to što me zanima!

Francuske tvrtke će proizvoditi vojnu opremu u Ukrajini

Što se tiče francuskih tvrtki koji bi sudjelovali u proizvodnji vojne opreme na teritoriju Ukrajine, nagovjestio je da se, između ostalih, radi o proizvođaču tenkova KNDS
Vidi originalni članak

Francuska planira da neki od njezinih proizvođača oružja krenu proizvoditi prijeko potrebnu vojnu opremu direktno na ukrajinskom teritoriju kako bi pomogla toj zemlji u ratu protiv Rusije, rekao je ministar obrane Sebastien Lecornu. "Tri francuske kompanije uspostavit će partnerstvo s ukrajinskim kompanijama, posebice na području dronova i kopnene opreme, kako bi se proizvodili rezervni dijelovi na ukrajinskom tlu, a u budućnosti možda i streljivo", rekao je ministar.

Lecornu je najavio otvaranje prvih proizvodnih jedinica ovog ljeta.

PROVOZAO I KAMION VIDEO Putin letio u avionu koji može nositi nuklearno oružje: 'To je novi stroj, pouzdan je...'

Što se tiče francuskih tvrtki koji bi sudjelovali u proizvodnji vojne opreme na teritoriju Ukrajine, nagovjestio je da se, između ostalih, radi o proizvođaču tenkova KNDS,  zajedničkom holdingu njemačkog proizvođača oklopnih vozila Kraus-Maffei-Wegmann i francuskog državnog koncerna.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Usora1 08.03.2024.

    al’ se ovaj francuski pjevac raskokodakao. pa nisu kadri ni u Francuskoj povećati proizvodnju. Ovo i povlačenja nekih “crveni linija” rusima samo je skretanje pozornosti sa domaćih problema.

  • Kontra fašizma 08.03.2024.

    Svaka konkretna pomoć Ukrajinskom narodu u borbi protiv ruskog fašizma je dobrodošla.

Komentiraj...
Vidi sve komentare