To je to što me zanima!

Francuski predsjednik će ipak ići u posjet Rusiji ovog svibnja

Macron treba u svibnju sudjelovati na gospodarskom forumu u Sankt Peterburgu iako su diplomatske veze između Rusije i Zapada na najnižoj razini nakon afere trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala
Vidi originalni članak

Francuski predsjednik Emmanuel Macron ne odustaje od posjeta Rusiji u svibnju jer je važno održati dijalog s Moskvom unatoč optužbama da je Rusija upletena u napad kemijskim oružjem na tlu Velike Britanije, kazao je u četvrtak francuski šef diplomacije Jean-Yves Le Drian. 

KARL ERJAVEC: 'Nećemo sankcionirati Rusiju, to trovanje je nejasan slučaj...'

"Moramo održati otvoren dijalog s Rusijom", rekao je Le Drian za radio RTL u četvrtak. 

Macron treba u svibnju sudjelovati na gospodarskom forumu u Sankt Peterburgu iako su diplomatske veze između Rusije i Zapada na najnižoj razini nakon afere trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala za što London optužuje Moskvu, a ova to niječe.

ZBOG TROVANJA AGENTA 'Rusofobni flashmob': Počinje pravo razdoblje hladnog rata...

Za prvi poznati napad kemijskim oružjem na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata Britanija je optužila ruskog predsjednika Vladimira Putina te su u koordiniranoj akciji solidarnosti s Londonom zapadne zemlje protjerale oko 130 ruskih diplomata. 

I U 14 EUROPSKIH DRŽAVA Ruski diplomati protjerani, a SAD poručuje: 'Oni su špijuni!'

Osim što odbacuje svaku upletenost u napad, Rusija krivi britanske tajne službe da su želeći izazvati proturusku histeriju posegnule za nervnim otrovom Novičokom koji je bio razvijen još u doba sovjetske armije.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Eva Maras 29.03.2018.

    Nije takav , da radi protiv interesa svoje zemlje. Što bi to Francuska trebala imati protiv Rusije, koliko znamo Napoleon je napao Rusiju , a ne rusi Francusku.

  • zdubic 29.03.2018.

    Ja im nebi dal plin niti ga pustil blizu.

  • DavorinStrišković 29.03.2018.

    Pa zar nisu protjerali ruske diplomate???? Oni imaju pameti za razliku od nekih glupana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare