To je to što me zanima!

Francuski premijer: Lufthansa, raskrinkajte tog pilota što prije

Ovo je kriminalni, suicidalni, ludi čin. Sad je sve na istražiteljima i Lufthansi koju pozivam da nas informira o njegovoj karijeri i osobnosti - rekao je Manuel Valls
Vidi originalni članak

Francuski premijer Manuel Valls pozvao je Lufthansu da što prije objavi sve informacije o Andreasu Lubitzu, pilotu koji je srušio zrakoplov Germanwingsa i u smrt odveo sebe i još 149 ljudi.

- Ovo je kriminalni, suicidalni, ludi čin. Sad je sve na istražiteljima i, naravno, Lufthansi koju pozivam da nas informira o njegovoj karijeri i osobnosti. Javnost mora znati zašto je to učinio - rekao je Valls.

Zbog Lubitza već se mijenjaju pravila

Nakon što je Andreas Lubitz u utorak blokirao ulaz u pilotsku kabinu odbivši pustiti unutra svog kolegu, koji je na kratko izašao, neke europske zrakoplovne kompanije već su počele mijenjati sigurnosna pravila.

Tako je britanski niskobudžetni EasyJet objavio da već od petka uvodi pravilo po kojem u kokpitu u svakom trenutku moraju biti dvije osobe. Ako pilot ili kopilot moraju napustiti kokpit, treba ih privremeno zamijeniti netko od osoblja. 

Uvođenje pravila, koje je još odavno na snazi u SAD-u, najavili su i još neki europski avioprijevoznici poput Virgin Atlantica i Norwegiana. Jet2, Monarch, FlyBe i Ryanair priopćili su da pravilo o dvije osobe u kokpitu već provode. I Croatia Airlines od petka počinje primjenjivati to pravilo.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Coprnica Agram 27.03.2015.

    ovo je dvosjekli mac za lufthansu. sto je bolje za njih priznati? da je tip skrenuo sa pamecu? ili da je skrenuo na drugu vjeru i postao terorist? sto bolje zvuci za javnost i za potresene roditelje?????? bitno je samo da se oni izvuku iz citave afere, jer ovo sad skupo kosta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • DrugLule 27.03.2015.

    A šta ako je za sve kriva tehnička pogreška koju pohlepni luđaci pokušavaju zataškati da ne bi platili stotinjak milijuna odštete...... http://www.vecernji.hr/svijet/pilot-heroj-spasio-109-zivota-jer-je-iskljucio-racunalo-airbusa-lufthanse-997042 Mi i inače živimo u Zoni sumraka ,pa niti jedna mogućnost nije isključena....

  • ko od brda odvaljen 27.03.2015.

    Ma taj retardus je prešao na islam

Komentiraj...
Vidi sve komentare