To je to što me zanima!

Francuski 'Spiderman' popeo se na najvišu zgradu na svijetu

Alain Robert (48) nešto više od šest sati penjao se na 828 m visoki Burj Khalifa u Dubaiju. Ovaj put morao se osigurati užetom. Popeo se na više od 70 zgrada
Vidi originalni članak

Nešto više od šest sati trebalo je francuskom 'Spidermanu' Alainu Robertu (48) da se popne na 828 metara visoki Burj Khalifa u Dubaiju. Za razliku od većine svojih uspona, Francuz se za uspon na najvišu zgradu na svijetu morao osigurati užetom. Tako su tražili organizatori. Usprkos tome što je imao uže, nije ga koristio da si olakša uspon. Ispred nebodera su za svaki slučaj dežurali hitna pomoć i druge hitne službe. 

Kako je padala noć brojni reflektori osvjetljavali su dio zgrade po kojem se penjao, a Roberta je bilo sve teže uočiti na visokoj zgradi, prenosi AP.

Robert se bez dozvole uspeo na više od 70 svjetskih građevina među kojima su Empire State Building i Petronas Towers u Kuala Lumpuru.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 5252468 29.03.2011.

    taj je lud j..e ga visina!!!

  • 29.03.2011.

    Sam nek proba do mog balkona gde su kobase!!! Brzo bu fleka od pauka na dvoristu :D

  • user_58748 29.03.2011.

    lik je stvarno fenomen,za to treba imati muda,skidam mu kapu.ja se ni na ljestve višlje od 5 metara nesmijem popeti.Samo bih volio vidjeti natpis,umjesto,popeo na najveću zgradu,sišao sa najveće zgrade.

Komentiraj...
Vidi sve komentare