To je to što me zanima!

Francuski stručnjaci utvrdit će je li ugrožen daljnji rad Krškog

Tijekom remonta u Nuklearnoj elektrani Krško otkriveno je da je jedna goriva šipka oštećena, odnosno slomljena, a Andrej Stritat tvrdi da sigurnost nije ugrožena
Vidi originalni članak

Tijekom redovnog remonta u Nuklearnoj elektrani Krško otkriveno je da je jedna goriva šipka oštećena, odnosno slomljena, a Andrej Stritat, voditelj Uprave za nuklearnu sigurnost, još jednom je na izvanrednoj konferenciji za novinare u petak poručio kako sigurnost građana nije ugrožena, piše Jutarnji list. 

Uprava Nuklearne elektrane poručila je kako ni okoliš ni radnici nisu bili ugroženi, u niti jednom trenutku, te da nema opasnosti od bilo kakvog incidentaKroz idućih nekoliko dana francuski stručnjaci će pomoću podvodnog robota provjeriti je li na dnu bazena ostalo komadića radioaktivne šipke. 

Ipak, odgovora na pitanje kako je došlo do oštećenja još nema.

-  Međunarodna skupina stručnjaka treba razmotriti kako je došlo do tog oštećenja, kao i pitanje eventualne ugroženosti daljnjeg rada elektrane - poručili su iz Uprave. 

Nema opasnosti: U Krškom se slomila šipka, dolaze Francuzi

Idi na 24sata

Komentari 20

  • zixx91 26.10.2013.

    dok su gorivi elementi u rektoru mi smo sigurni,svaki sustav u NE Krško ima još 3 pomoćna sustava u slučaju kvara, mene više brine radioaktivni otpad, tj iskorišteni gorivi elementi, a NE Krško još nema plan kamo će sa njima a bazen za hlađenje im se polako puni...

  • user_140683 25.10.2013.

    Buš puknula? Bum.

  • LebronPetrovic 25.10.2013.

    Odmah bu bilo pola nas manje jer bumo se razbežali po svijetu ! A lopine neka uživaju u novcima i radioaktivnoj Hrvatskoj !

Komentiraj...
Vidi sve komentare