To je to što me zanima!

Francuzi izglasali zakon koji dopušta istospolne brakove

Zastupnici su sa 329 glasova za i 229 protiv izglasali Zakon popularno nazvan 'brak za sve' kojim se osim braka, istospolnim zajednicama omogućuje i posvajanje
Vidi originalni članak

Zastupnici u francuskoj Nacionalnoj skupštini izglasali su s 329 glasova za i 229 protiv Obiteljski zakon, popularnog naziva 'brak za sve' kojim se istospolnim zajednicama osim braka omogućuje i posvajanje djece. Zakon bi u ožujku trebali izglasati i senatori u gornjem domu parlamenta, piše Bloomberg.

Inače, o zakonu se žestoko raspravljalo 109 sati uz 5000 amandmana. Iako većina Francuza nema ništa protiv istospolnih brakova, njih 60 posto protivi se pravu da usvajaju djecu. 

Protivnici zakona najavili su masovne prosvjede za 24. ožujka.

Idi na 24sata

Komentari 789

  • ftw-wtf 15.02.2013.

    admin mi obrisao link prema jutarnjem, gdje su slike cura koje su uletile u katedralu gole. moj komentar je bio da tako zahvaljuju na donešen zakon!

  • ftw-wtf 15.02.2013.

    evo kako zahvaljuju na svojim zakonskim pravima!

  • pjegica32 14.02.2013.

    dobila si Sara 23dobar odgovor od peronospore lijepo rečeno da je vrijeđao dobio bi opomenu ovak ti je lijepo upakovo ono što te ide ...pitam se što ti jedeš i tvoji advokati na komentare da si tako pametna,daj i nama koji smo za tebe glupi i jadni recept?!Usput pojasni mi sreću djeteta u istospolnom braku,objasni što kad pedofili budu tražili prava kao homići,objasni mi kako se osjeća djete kad u školu po njeg dođu tata i tata,ne treba li djete ljubav oba roditelja(oca i majke)prosvjetli mee...meni očevu ljubav ne može zamjenit majčina a ni očeva majčinu,reci kako si ti nastala i dali bi tvoji roditelji bili sretni da si homo

Komentiraj...
Vidi sve komentare