To je to što me zanima!

MUP o Frki: 'Ima regulirano prebivalište i boravište, ne možemo govoriti da je fiktivno'

MUP je odbacio javno iznesene optužbe o fiktivnom prebivalištu predstojnika premijerova ureda Frke Petešića navodeći da se o tome ne može govoriti ukoliko osoba ima regulirano prebivalište i boravište
Vidi originalni članak

Upitani da objave evidenciju prebivališta i boravišta Zvonimira Frke Petešića u MUP-u kažu da su takvi podaci sadržani u Informacijskom sustavu MUP-a te su označeni klasificiranim i ne mogu se ustupati javnosti.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

„No, možemo potvrditi da Frka Petešić ima regulirano prebivalište i boravište. Dakle, ukoliko osoba ima regulirano prebivalište i boravište ne možemo govoriti o fiktivnom prebivalištu”, odgovaraju u MUP-u.

MILANOVIĆ KOMENTIRAO AFERU 'Frka je Zagrepčanin i parazitira na našoj grbači. Gdje ću se ja prijaviti? Mogu i među konje'

Na tvrdnje da se boravište može produljiti najviše dva puta, odnosno kroz dvije godine u MUP-u pojašnjavaju da Zakon o prebivalištu navodi iznimku u članku koji propisuje da za osobe koje u mjestu boravišta obavljaju poslove koji nisu trajnog karaktera, boravište može trajati koliko traje i zaposlenje.

OBJAVIO NA TWITTERU Glasnogovornik Vlade: Ponavlja se demantirana laž, Frka Petešić plaća zagrebački prirez od 18%

Ukoliko osoba nema regulirano boravište Policijska uprava na čijem području osoba ima prijavljeno prebivalište ima ovlast po službenoj dužnosti donijeti rješenje o odjavi prebivališta ako u obavljanju pojedinih policijskih ili drugih poslova dođe do podatka da osoba ne živi na adresi prebivališta ili ako o tome bude obaviještena od strane drugih tijela javne vlasti te drugih pravnih i fizičkih osoba, stoji u MUP-ovu odgovoru Hini.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • crvenadinara384 28.01.2022.

    Kako se državne institucije izmotavaju oko činjenica i odgovornosti, za državu, najpotrebnijeg uvoznog stručnjaka. Kaže cezar plenky nulta stopa tolerancije na lopovluk i korupciju!! Ahaaa!

  • Goranović 26.01.2022.

    Jadna nam je elita !

  • Dalibor0704 26.01.2022.

    Izgleda da je dovoljno izvaditi osobnu na neko udaljeno prebivalište i boravište, pa tražiti dodatke za odvojen život i putne troškove. Možda bi mogao dobiti i dodatak za prehranu jer mora koristiti Saborski skupi restoran umjesto da mu žena sprema delicije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare