To je to što me zanima!

Fuchs: Besplatne knjige bi dobili samo najugroženiji

Novi ministar obrazovanja kaže da bi besplatne udžbenike trebali dobiti samo socijalno ugrožene obitelji te djeca branitelja Domovinskog rata
Vidi originalni članak

Radovan Fuchs, novi ministar obrazovanja, najavio je da se razmišlja o tome da besplatne udžbenike dobiju samo ugrožene obitelji te djeca branitelja. On je rekao da nije ideja da se potpuno ukinu besplatni udžbenici, nego da se onaj dio novca kojim ministarstvo raspolaže iskoristi za kupnju udžbenika obiteljima koje to nisu u mogućnosti. Ministar je također rekao da je spreman izaći u susret studentima, odnosno omogućiti im besplatno studiranje, ali samo ako redovito daju godinu za godinom, donosi Slobodna Dalmacija. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • elizabetha 09.07.2009.

    a tko su ti najugroženiji? Ma ti si ugrožen u glavu koliko ja vidim..ovo je suvišno komenirati.. Zna se tko će dobiti bespatne knjige a tko neće

  • just_a_girl 09.07.2009.

    u neku ruku se i slažem s njim- makar znam da će taj novac koji bi bio namjenjen knjigama završiti u njegovom džepu. daj pogledajte malo za školarce i studente- sve bi besplatno. do prije 4 godine nije bilo besplatnih udžbenika pa se nije nitko žalio- slažem se da bi trebali biti jeftiniji do 50% sigurno ali besplatno.. ona kad jesen dođe i kad ce reci i pokaz morate kupiti za punu cijenu opet nece biti ok, a do prije 3 godine placali su sami sve. covjeku kad das prst hoce cijelu ruku. a sa @piri-om - se slažem u potpunosti!

  • piria 09.07.2009.

    Gospodine Fuchs! Imam supruga dragovoljca i stvarnog invalida domovinskog rata. Nikada, ponavljam NIKADA u vrijeme Tuđmanove vladavine nismo koristili pravo besplatnih udžbenika niti su mi djeca ljetovala besplatno, jer sam uvijek bila mišljenja da ima onih siromašnijih kojima je to potrebnije. Ove godine donesem sve te papire na upis djeteta u srednju školu i kažu mi to vam ništa ne važi, za prednost pri upisu mora biti 100%-ni invalid, zatočen, nestali i poginuli roditelj, zatim Srbi povratnici, manjine. Strašno!!! Ja sam nezaposlena, suprug mi ima mirovinu 5.100,00 kn. Za nekoga je to puno, ali u ovoj našoj stvarnosti je premalo. 2 srednjoškolca, režije, krediti ( bez njih nitko danas ne živi ), pa mi vi recite kako još da kupimo knjige ( stručne knjige u srednjoj su skupe ), odjeću za djecu i prehranimo ih. Jadne države, a još jadnijeg obrazovnog sustava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare