To je to što me zanima!

Fuchs otkrio: Stižu male mature

Sad ćemo dati nalog Nacionalnom centru da krene s izradom projekta nacionalnih ispita i to za osnovne škole, a ono što su nam rekli - najbolja je provjera u 5. i 8. razredu, rekao je ministar Fuchs
Vidi originalni članak

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs najavio je u ponedjeljak da će uskoro dati nalog Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja da krene s izradom projekta nacionalnih ispita i to za osnovne škole odnosno za provjeru znanja u petom i osmom razredu.

- Sad ćemo dati nalog Nacionalnom centru da krene s izradom projekta nacionalnih ispita i to za osnovne škole, a ono što su nam rekli - najbolja je provjera u 5. i 8. razredu - rekao je ministar Fuchs za HRT.

HRT doznaje da će Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje i Ministarstvo obrazovanja pokrenuti najveći projekt nakon uvođenja državne mature, a uvodi se takozvana "mala matura" odnosno nacionalni ispiti na kraju osmog razreda osnovne škole.

Tako će, navodi se, od iduće godine za upis u željenu srednju školu bit će važne ocjene iz osnovne škole te rezultati postignuti na maloj maturi.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 22.09.2020.

    Kao prosvjetar, ja se veselim. Zapravo bi bilo odlično kad u prvih 4-6 razreda ocjena uopće ne bi bilo i kad bi bilo moguće da starije učenike uopće ne ocjenjuju njihovi nastavnici, nego da je sva brojčano izražena evaluacija vanjska. Ovo prvo je zapravo i moguće, drugo nažalost ne u potpunosti, ali mislim da je mala matura korak u pravoj smjeru.

  • din01 22.09.2020.

    I moja baka je polagala malu maturu prije 90 godina. Vratite onda i pjesmice o caru dušanu jer je njih učila i moja baka. Živio moj narode radnički!

  • iskra21 22.09.2020.

    Neka neka! Napokon ce biti pravde a ne ono cijeli razred prođe s 5

Komentiraj...
Vidi sve komentare