To je to što me zanima!

Fuchsa već zovu i da produže online nastavu iza Svih svetih

Ministar Fuchs rekao je kako ga brine broj zaražene djece i da se nada kako će ovih par dana online nastave pomoći smanjiti taj broj. Kaže i da ga je župan Jelić zvao oko toga da razmišljaju produljiti C model
Vidi originalni članak

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs uoči sjednice Vlade rekao je kako situacija loša u cijeloj zemlji, a da je i loš velik broj djece koja su pozitivna, ali da su kliničke slike kod djece, srećom, prihvatljive.

POGLEDAJTE VIDEO

- Danas će se taj broj ukupno zaražene djece približiti 5000. U tom smislu su donesene i te odluke, a donose ih lokalni stožeri. No, u ovom trenutku imamo generalno povećanje zaraze među učeničkom populacijom. Najviše u Zagrebu u Rijeci, ali i u ostatku zemlje - kaže. 

Dodao je da nema promjene načina donošenja odluka te da su i prije razgovarali sa županijama i da su se škole stavljale na određene modele.

- Zvao me župan Šibensko-kninske županije Jelić koji jako intenzivno razmišlja da produže C model još tjedan dana nakon Svih svetih. Nadam se da će ovo usporiti pandemiju unutar dječje populacije - dodao je. 

ANKETA: ONLINE ILI NE? Jeste li za potpuno uvođenje online nastava u Hrvatskoj?

Na pitanje je li dobra odluka zatvoriti škole, kaže da se nikad ne slaže sa zatvaranjem i da pokušavaju napraviti što je moguće, a da ga ovdje brine koliki je porast broja zaražene djece te kako misli da je ova odluka u redu.

Na komentar oko covid potvrda i upravljanja krizom kaže da je to odluka Stožera te da ne želi ulaziti u to trebaju li Covid potvrde.

-  Pazite što je bilo prošle godine, Ministarstvo i ja bili smo napadani jer nismo dali da se zatvaraju škole. Za razliku od ostalih zemalja, mi smo imali otvorene. U prošlom valu djeca su kod nas imala najmanje online nastave. Ovo nije zatvaranje škola, to je prelazak na online školu dva dana. A koliko dugo će se morati produžiti, ne znam... - dodao je.

- Djeca imaju puno tehničkih pomagala... Jesu li na mobitelima jer im je tako lakše ili jer nemaju opremu... Jesmo li svakom trebali podijeliti dva ili tri laptopa? Naručujemo studije i pokušavamo popraviti situaciju tamo gdje je to potrebno, rekao je na komentar da četvrtina djece online školu obavlja preko mobitela. Komentirao je i problem za roditelje kojima djecu nema tko čuvati.

FUCHS O ONLINE NASTAVI 'U tjedan dana imali smo za 100 posto veći broj pozitivnih đaka. Neke škole će dulje biti online'

- Sada razgovaramo o dva dana, djeca od šest i sedam godina su to vrijeme doma. Najmanji su najveći problem jer ih netko nema čuvati, ako nemaju baku ili djeda. Prošle godine smo organizirali da se u školama može čuvati djecu. Ako se ovo produži, razmislit ćemo opet o tome - dodao je.

Potvrdio je i kako se razmišlja o tome hoće li se produljiti online nastava i u tjednu iza Svih svetih.

- Koja županija sada u Hrvatskoj je tako dobra da mislite da bi trebalo ipak ostaviti sve kako je - dodao je na pitanje zašto svi prelaze u online, ako nije svugdje isto stanje.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 0977486919a 01.11.2021.

    Ja sam učenica 7 razreda i kad je krenula korona ja sam bila 5 razred i to je mnogo uticalo na moje znanje.U znanju imam rupe kao i većina djece i mislim da bi bilo bolje da smo u školi jer ako mogu raditi kafići i ako se mogu raditi slavlja od 200+ ljudi zašto onda mi ne bi mogli u školu.Neki učenici dijele sobu sa braćom/sestrama kao što to ja radim i kada imamo nastavu ujutro moram ih buditi,a starija sestra radi i treba se naspavati.Nekada smo imali videopozive u četiri popodne,a nastavu smo imali ujutro.Neke profesore nije briga što mi imamo i svoj život i da ne trebamo cijeli dan pozrošiti na njihove zadatke.Ja po jedan predmet radim po puna 2 sata,a oni očekuju da im se to pošalje u zadanom roku.OVIME DJECA NE SAMO ŠTO IMAJU RUPE U ZNANJU NEGO I NEMAJU NORMALAN KONTAKT SA VRŠNJACIMA,NE MOGU SKLAPATI NOVA PRIJATELJSTVA.

  • VelikiPeder123 28.10.2021.

    Makni klauna🤡 s vlasti!!

  • ZOOM_1 28.10.2021.

    Ma ovo je ko grom iz vedra neba, potpuno neočekivano xD. A uskoro će početi "Ako želite da vam djeca krenu u školu, cijepite ih. Ako se ne cijepi dovoljan broj djece, nastava ostaje online".

Komentiraj...
Vidi sve komentare