To je to što me zanima!

Furio Radin: Ogorčeni smo zbog odluka Ustavnog suda

Stajalište Kluba nacionalnih manjina je da se treba vršiti selekcija zakona o kojima će se raspravljati, rekao je Radin, potpredsjednik Kluba nacionalnih manjina
Vidi originalni članak

Furio Radin, potpredsjednik saborskog Kluba nacionalnih manjina, pola je sata proveo na sastanku s predsjednicom Vlade i razgovarao o, kako je rekao, njihovoj vječnoj temi, ustavnom Zakonu o pravima nacionalnih manjina i izbornom zakonu koji se tiče nacionalnih manjina. 

- Rekao sam premijerki da smo ogorčeni činjenicom da parlament nije reagirao na pravi način na odluke Ustavnog suda koje su prema našem mišljenju neustavne. Stajalište Kluba nacionalnih manjina je da se treba vršiti selekcija zakona o kojima će se raspravljati i glasovati - rekao je Radin te dodao kako smatra da treba glasovati o europskim zakonima, o NATO-zakonima (primjerice o slanju vojnika u Afganistan), o Zakonu o odnosima Hrvatske s Hrvatima izvan RH i privremenom financiranju.

– Odluku o tome hoćemo li biti u sabornici i tko će biti ostavili smo članovima Kluba nacionalnih manjina da sami slobodno odluče hoće li biti unutra ili vani – zaključio je Radin.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • čamil 21.10.2011.

    A koga mi sve hranimo .

  • feba 21.10.2011.

    Žalosno ali istinito,malo koja država uzima u obzir i ozbiljno razmatra nacionalne manjine i njihova Ustavna prava.Pogledajte bliske nam Italiju i Austriju.

  • Bili Joso 21.10.2011.

    Pa dobro, nije ni to loš prijedlog. Valja razmišljati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare