To je to što me zanima!

Futuristička skulptura? Ne, to Koreja gradi eko grad u mostu

Grad-most sam će stvarati energiju iz solarnih ploča. Imat će šoping centar, muzej, knjižnicu i parkove. Most koji spaja obale rijeke Han bit će dugačak 1.080 metara
Vidi originalni članak

Korejska kompanija 'Planing' predložila je izgradnju mosta u Seulu koji bi istovremeno bio i grad. Energiju bi proizvodio sam zbog čega bi bio ekološki i autonoman. 'Paik Nam June Media Bridge' bi bio dug 1.080 metara, što je širina rijeke Han, i izgledao poput velikog insekta koji stoji na vodi. Osam stupova na kojima most stoji predstavljaju noge i imali bi prolaze do površine vode. Na dnu bi se nalazile plutajuće zelene okrugle površine koje bi ujedno bile i luke.

Futuristička ekološka konstrukcija spajati će dvije obale rijeke, ali i sama stvarati energiju pomoću solarnih ploča kojima će biti prekrivena. Osim stambenog prostora grad-most imati će i trgovački centar, muzej, knjižnicu i parkove, prenosi Arch Daily.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • tomy099 17.08.2011.

    kad sam vidio prvu sliku mislio sam a je to neka letjelica....koreanci i japanci su mi najjace nacije pa ti samo nesta suvremeno grade....

  • feba 17.08.2011.

    Budućnost se stvara danas.Negdje umiru od gladi a negdje se grade ovakve stvari ili se šalje na Mars i ine planete a budućnost Zemlje je užas.

  • cyborg 16.08.2011.

    Bolje da te novce daju onima u africi

Komentiraj...
Vidi sve komentare