To je to što me zanima!

'Gađali' su ih izvanzemaljci: Kugla pala s neba u Namibiju

Očevici kažu kako su začuli snažnu eksploziju. Nedugo nakon toga jedan farmer našao je metalnu kuglu. Vlasti već danima istražuju od kuda je i čemu točno služi
Vidi originalni članak

Namibijski forenzičari već danima vještače metalnu kuglu za koju su mnogi afrički mediji pisali kako je pala iz svemira. Kugla teška 6 kilograma pala je na Zemlju između 15. i 20. studenoga. Očevici tvrde kako su začuli glasnu eksploziju, a nedugo nakon toga jedan je farmer naišao na kuglu. 

Ravnatelj Nacionalnog forenzičkog i znanstvenog instituta Paul Ludik ističe kako je 'lopta' bila 18 metara od točke gdje je udarila u zemlju, odnosno od kratera koji je ostao za njom. Kugla je još na vještačenju, a Ludik tvrdi kako ne vjeruje da je kugla vanzemaljskog podrijetla.

- Obavili smo nekoliko testiranja nad kuglom i čini se da je šuplja. Trenutno pokušavamo utvrditi odakle predmet dolazi i koja mu je namjena - kaže Ludik.

Dodao je kako je kugla napravljena od metalne smjese koja se inače koristi u svemirskim letjelicama. Prema dosadašnjim testiranjima kugla ne prijeti eksplozijom te da nije radioaktivna i ne predstavlja prijetnju za okoliš i ljude, javlja AllAfrica.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • kizo1007 30.03.2012.

    izgleda kao par malo tvrđih obrnuto sljepljenih sisa ne nužno silikonskih (vidi survivor)

  • AnđelaCvitković 29.02.2012.

    neka neuspjela bomba od prije par godina, mozda sa leta nekog teretnog aviona? a odma o vanzemaljcima...

  • kameni011 24.02.2012.

    MA bilo je to na vijestima to jr neki rezervoar iz neke letjelice koja je ostecena pri ulasku u orbitu...;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare