To je to što me zanima!

Gabrić izgubio Metković; Božo Petrov: Nisam očekivao ovo!

Potpuno nepripremljen za slavlje, zatečeni Božo Petrov nije mogao reći što će mu biti prvi potez kao gradonačelnika. Prepustio je riječ svojim dogradonačelnicima
Vidi originalni članak

Nakon 16 godina vladavine Stipe Gabrića Jambe, Metković je dobio novog gradonačelnika - kandidata Mosta dr. Božu Petrova. 

- Ne znam što bih vam rekao. Nisam pripremio govor jer sam cijelo vrijeme govorio ako. Nisam se nadao ovom rezultatu. Vi se možete veseliti, vi ste ovo napravili i pljesak vama. Sastavljeni smo od različitih vjera i nevjera, ali bez 'Njega gore' svega ovoga ne bi bilo. Molim one koji su se molili da pobijedimo od danas mole više, jer nam duplo više treba - obratio se Metkovčanima novi gradonačelnik Metkovića dr. Božo Petrov (34) aludirajući na ono što njega i Gradsko vijeće očekuje.

Potpuno nepripremljen za slavlje, zatečeni Petrov nije mogao reći što će mu biti prvi potez kao gradonačelnika. Prepustio je riječ svojim dogradonačelnicima, ekonomistici Katarini Ujdur (29) i prof. Nikoli Grmoji (32) koji su se zahvalili građanima na podršci. 

- Do sada je jedan čovjek imao svoj grad, a sada grad ima svog gradonačelnika - dodao je Grmoja pozvavši građane da dostojanstveno proslave pobjedu, bez ekscesa i revanšizma. 

U Metkoviću je za izbore bila povećana sigurnost. Po gradu je patrolirala temeljna i interventna policija.

- Čestitam gosp. Petrovu. Zahvaljujem građanima na glasovanju jer su izbori festival demokracije. Kao što sam žestoko vodio grad, bit ću žestoka oporba. Metkoviću je teško, a bit će još teže. Ako je lijeva Vlada u državi, HDZ-u u Metkoviću će biti teško bez jakog gradonačelnika. Ne znam je li Petrov HDZ-ova opcija, ali je HDZ javno podržao Most. Svaka Vlada je prema meni bila jednako otvorena i ja sam prema svakoj jednako nastupao. Ovo je bio referendum protiv Jambe. Nisam ni tužan ni razočaran. Metković se umorio od Jambe, ali zato će se Jambo odmoriti od Metkovića - rekao je sada već bivši gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo

Idi na 24sata

Komentari 19

  • ivanfilip 03.06.2013.

    Nadam se da bu mladi gospon imao ideja kako raditi na razvoju Metkoviča...nakon prvog šoka!

  • samoRoBo 03.06.2013.

    U dolini zvanoj "Hrvatska Kalifornija" do sada su vladali samo oni koji su gledali svoje interese. Valjda je vrijeme da idu....? Je li vrijeme da odgovaraju za laži i prevare? Je li spremna nova vlast raditi pošteno i privesti pravdi lažove? Ovaj novi gradonačelnik ne bi smio biti nespreman u nijednom trenutku da ga ne bi građani Metkovića umjesto imena "Petrov" zvali imenom "Lažov"???

  • zagi 24 03.06.2013.

    Bravo metkovčani! Ovo je najpozitivniji rezultat cijelih izbora. Držim fige novoj ekipi da pametno rade na dobrobit grada

Komentiraj...
Vidi sve komentare