To je to što me zanima!

Gadafijevci zatočili novinare iz Italije, ubili su njihovog vozača

Gadafijevi pristaše zatočili su četvoricu talijanskih novinara kraj Tripolija te su ubili njihovog vozača. Radi se o novinarima listova Corriere della Sera i La Stampa
Vidi originalni članak

Talijansko ministarstvo vanjskih poslova je u srijedu navečer objavilo kako su pristaše libijskog čelnika Moamera Gadafija zatočile četvoricu talijanskih novinara kraj Tripolija te su ubili njihovog vozača. Ističu kako se radi o novinarima listova Corriere della Sera, La Stampa te Catholic Dailyja. Jedan od novinara se uspio javiti u redakciju tijekom srijede kako bi rekao šefovima da su novinari dobro za sada, javlja AP.

Gadafijevci su u hotelu Rixos pet dana držali zatočene 35 stranih novinara, koje tu tijekom srijede pustili na slobodu. Naoružani stražari nisu im dali da izađu iz soba, a nisu imali ni pristup televiziji. Nije jasno kako je hotel bio pod kontrolom Gadafijevih ljudi.

Nude 8,5 milijuna kuna za Gadafija, živog ili mrtvog

Libijski pobunjenici su objavili u srijedu i kako nude oprost i nagradu od 8,5 milijuna kuna onome tko zatoči ili ubije Moamera Gadafija. Vjeruje se kako se Gadafi trenutačno skriva u Tripoliju, piše Sky.

Situaciju u Libiji je komentirao i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy rekavši kako će njegova zemlja sudjelovati u UN-ovim operacijama u Libiji 'koliko god to bude trebalo'.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • AjsBely Privatno 25.08.2011.

    Prije napada libija je djelila svojim građanima beskamatne kredite, po stupanju u brak država je poklanjala stan ili kuću,ako završite fax a nemate posao država je davala plaću kao da radite u struci,40 komada kruha stojalo je oko 50centi,nikome nisu bili dužni ni centa,imali su 114 tona zlata u rezervi i ono što je najvažnije naftu. naravno da im amerika želi uvesti mir i pravdu provodeći rat i nepravdu jer oni od toga imaju koristi. za pokolj civila nema veze, neće se prikazati na tv-u. ako kontrolirate medije možete gadafija prikazati kako hoćete, možete reći ljudima da je on ninđa kornjača i ljudi će vjerovati, samo zato jer tako kaže tv....

  • Brufen 25.08.2011.

    Molim novinare 24 sata da idu u Tripoli snimat Gadafija

  • biberrr 25.08.2011.

    Gadafijevci u Hotelu Rixos??? Pa to je u centru grada,jučer ste pisali da su teroristi zauzeli cijeli Tripoli?

Komentiraj...
Vidi sve komentare