To je to što me zanima!

Gadafijeve snage zaustavile su pobunjenike na ulazima u Sirt

Snage odane Moameru Gadafiju pružile su žestok otpor u borbi sa pobunjenicima, koji su doprijeli do predgrađa Sirta. Gadafijevci su uspjeli obraniti središte grada
Vidi originalni članak

Libijske pobunjeničke snage izvijestile su u petak kako su se uspjeli probiti do predgrađa grada Sirta, kojeg drže Gadafijeve snage. Slomili su obranu na jugu i zapadu, osam kilometara od centra, no snage odane Gadafiju pružile su snažan otpor tako da je središte grada ostalo obranjeno. Sukobili su se sa snajperistima i elitnim Gadafijevim trupama protiv kojih nisu imali šanse. Zasad nema nikakve potvrde informacije o sukobu kod Sirta.

Glasnogovornik Moamera Gadafija Musa Ibrahim izjavio je za sirijsku televiziju kako je 'tisuće volontera spremno osloboditi Libiju od pobunjenika'. 

- Volonteri čekaju spremno svuda u zemlji. Snažni smo. Imamo mogućnosti, ciljeve i planove kako osloboditi cijelu Libiju - rekao je Ibrahim. 

Neposredno prije napada gomile ljudi u Bengaziju izašle su na ulicu kako bi pozdravili britanskog premijera Davida Camerona i francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja. Njih dvojica prvi su strani dužnosnici koji su posjetili Libiju otkako je Gadafi svrgnut sa vlasti. Sastali su se sa vođom prijelazne vlade, javlja BBC.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • DarkBc 19.09.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • papaja 16.09.2011.

    Ovdje Francuzi, Englezi i Ameri vode još jedan nelegalni rat, jer koliko znam od UN a su dobili mandat da zaštite civile. Koliko vidim ovdje naoružane skupine iz MAD MAX a napadaju civile i grad. Sad po tom mandatu treba napadati ove koji napadaju grad, jer su valjda u gradu civili. UN im nije dao mandat da se svrstaju na stranu pobunjenika!

  • dasezna 16.09.2011.

    a di je mel gipson u novom nastavku mad maxa

Komentiraj...
Vidi sve komentare