To je to što me zanima!

Gasi se Radio 101, odbijen im zahtjev za prijenos koncesije

Kultni zagrebačka "Stojedinica" ipak prestaje s emitiranjem. Vijeće za elektroničke medije odlučilo je to u srijedu. Po novom zakonu prijenos koncesije je zabranjen.
Vidi originalni članak

Vijeće za elektroničke medije nije odobrilo prijenos koncesije Radija 101 na drugog vlasnika, javlja tportal. Razlog odbijanja zahtjeva je novi Zakon o elektroničkim medijima, po kojem je zabranjeno prenošenje radijskih i televizijskih koncesija s jedne osobe na drugu radi sprječavanja prikrivanja vlasničke strukture.  Zakon je stupio na snagu 28. srpnja.

- Zahtjev za prijenos koncesije Vijeću je poslan prije stupanja na snagu novog zakona, no nije nam poznato zbog čega odluka nije donesena dok su vrijedili prijašnji postupci - rekao je Željko Matić, glavni urednik Radija 101. Dodao je kako "takva odluka Vijeća znači gašenje Radija, unatoč svim nastojanjima da ga se očuva". 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • JaGrozni 11.08.2011.

    Jako se divim našoj ,,Pravnoj državi,, tako je brza i efikasna ,,Da popiz,iš,,od Pravne NAM države,,,,,,,, Radio -Njihov problem,,,,,,,,,,

  • user_73657 10.08.2011.

    Šteta....osamdesetih briljantan , sa kultnim emisijama....devedesetih nepredvidljiv, satiričan......pa onda sve lošiji i lošiji i lošiji ( novac se umiješao)......da bi mi zadnjih godina, postao - neslušljiv, najobičniji komercijalni radio sa igrama tipa "ajd pogodi koliko košta metla u trgovini ( na dvije decimale) , pa ćeš je dobiti". I onda od Zeline do Zagreba slušaš ljude, kako nagađaju neki broj. Žao mi je, no već dugo ta frekfencija nije memorirana na mojem radiju u automobilu, pa ću nekako preboljeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare