To je to što me zanima!

Gates je već 17. godinu u nizu najbogatiji u SAD-u

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg utrostručio je svoj imetak. Suosnivač Facebooka, Dustin Moskovitz postao je najmlađi milijarder na svijetu
Vidi originalni članak

Bill Gates je po Forbesovoj listi već 17. godinu u nizu najbogatiji Amerikanac. Imetak najbogatijih u 2010. godini je narastao za osam posto, a više od polovice njih je bogatije nego prije godinu dana. Gates i Warren Buffet su ove godine svoje bogatstvo povećali za četiri i pet milijardi dolara. Osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, utrostručio je svoj imetak. Dustin Moskovitz, suosnivač Facebooka, postao je najmlađi milijarder svih vremena. Za ulazak na listu 400 najbogatijih potrebno je premašiti milijardu dolara. Po prvi put je na listu ušlo 16 novih ljudi, 34 ih je ispalo, a 18 ih se vratilo. Bill Gates je do danas donirao čak 28 milijardi dolara svoje imovine. On i njegova supruga Melinde Gates novac su darovali uglavnom kroz svoju fondaciju. warren Buffet je inače bliski prijatelj Gatesu, a nakon svoje smrti njegovoj fondaciji namjerava ostaviti imovinu. Buffeta i Gatesa slijede i Larry Ellison, šef Oraclea, Christy Walton te Charles i David Koch.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • superkomentar 23.09.2010.

    zaboravio sam dodat da bi vjerovatno platio i porez na donacije nekim udrugama i da bi ga jos netko vjerovatno i trazio 10% ako hoce donirat..

  • superkomentar 23.09.2010.

    stari mudrac, stvarno si mudar .. :) ali ja mislim da nakon kaj bi ga ostavili bez love, vjerovatrno bi ga i zatvorili

  • CoRny_ 23.09.2010.

    gluposti.... da postoji osoba sa takvim parama u hrvatskoj, drzava bi se zvala po njemu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare