To je to što me zanima!

'General Armagedon pušten je iz pritvora nakon što je poginuo Prigožin. Nije ga bilo 2 mjeseca'

Jučer su se pojavile prve fotografije koje navodno prikazuju Surovikina u šetnji Moskvom sa suprugom nakon što nije viđen više od dva mjeseca.
Vidi originalni članak

Ruski general Sergej Surovikin, poznatiji pod nadimkom general Armagedon, pritvoren je nakon Prigožinove pobune, ali nedavno je pušten na slobodu, doznaje New York Times od izvora u ruskom ministarstvu obrane i američkim obavještajnim službama.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jučer su se pojavile prve fotografije koje navodno prikazuju Surovikina u šetnji Moskvom sa suprugom nakon što nije viđen više od dva mjeseca. Fotografije su navodno nastale prije nekoliko dana.

Surovikin, koji je nedavno smijenjen s pozicije zapovjednika ruskih zračnih snaga, našao se u nemilosti Kremlja jer je navodno bio upoznat s Prigožinovim planovima za lipanjsku pobunu. A i pokojni šef Wagnera često je znao hvaliti Surovikina kao 'jednog od rijetkih sposobnih u ruskom vojnom vrhu'. 

RAT STIŽE I U RUSIJU... Rusi bijesni: Naš teritorij opet je napadnut dronovima. Spriječili smo teroristički napad na Krimu

Ipak, kad je pobuna krenula, snimio je video u kojem je tražio od Wagnerovaca da odustanu od svojeg plana. 

Ali, pričali su o tome razni stručnjaci za govor tijela, izgledao je kao da je pod prisilom. A onda je samo nestao iz javnosti. Prvo se govorilo kako je poslan 'na odmor', ali prema novim informacijama bio je u pritvoru...

JAČA VEZA MOSKVE I PJONGJANGA Putin od Kima želi projektile i naoružanje, Kim traži naprednu tehnologiju: Uskoro se sastaju?

- Pušten je iz pritvora ubrzo nakon Prigožinove smrti - kazala je za NYT osoba bliska ruskom ministarstvu obrane. Dio zapadnih medija piše kako je cijelo vrijeme Surovikin bio u kućnom pritvoru.

Svoj vojni čin je zadržao, ali za njega nema budućnosti u ruskoj vojsci, vele ruski insajderi.

A KIM STIŽE PUTINU... Rusija i Sj. Koreja planiraju održati zajedničke vojne vježbe: 'Zašto ne, pa to su naši susjedi'

Inače, Armagedon vrijeme provodi u društvu obitelji i čeka kako će mu se rasplesti budućnost.

TVRDE RUSKI MEDIJI Evo njega (ipak) živog: General Armagedon u javnosti prvi put nakon pobune Wagnerovaca?

Podsjetimo, Surovikin je stekao svoj nadimak 'general Armagedon' tijekom ruske vojne intervencije u Siriji zbog brutalnih taktika koje je ondje primjenjivao. U listopadu 2022.  postavljen je na čelo ruskih vojnih operacija u Ukrajini, no u siječnju je ta uloga dodijeljena generalu Valeriju Gerasimovu, načelniku Glavnog stožera, a Surovikin je potom postavljen za Gerasimovljeva zamjenika.

SJ. KOREJA POMAŽE RUSIMA U RATU? Kim Jong-un stiže u Rusiju na sastanak s Putinom! 'Dogovara se opskrba Moskve oružjem...'

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI I RUSIJI IZ MINUTE U MINUTU
 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sinjskidišpetpk 05.09.2023.

    već vidim naslov u skoro vrijeme: general Armagedon se ugušio komadićem jabuke...

Komentiraj...
Vidi sve komentare