To je to što me zanima!

VIDEO Gotovina darovao 22 vitraja crkvi u Pakoštanima: 'Tradicija i naša bratovština'

Sa suprugom Dunjom došao je na nedjeljnu misu gdje je vitraže nakon misnog slavlja blagoslovio zadarski nadbiskup Milan Zgrablić, koji je i predvoditi misu
Vidi originalni članak

General Ante Gotovina ispunio je zavjet i darovao je župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima 22 vitraja s oslikanim svecima. Sa suprugom Dunjom došao je na nedjeljnu misu gdje je vitraje nakon misnog slavlja blagoslovio zadarski nadbiskup Milan Zgrablić, koji je i predvodio misu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gotovina je objasnio zašto se odlučio darovati vitraje.

- Crkva je lijepa, a da bi bila još ljepša onda smo planirali i odlučili. Imali smo želju zapravo mnogo godina prije da postavimo te vitraje. Imali smo i umjetnika, našeg likovnog umjetnika i akademskog slikara Mirka Zubaka. I bio je tu i institut za zaštitu spomenika pa smo i s njima razgovarali i dali su nam dobre ideje. I išli smo u realizaciju - rekao je Gotovina.

SVE GENERALOVE LJUBAVI Gotovina je bio ratnik, zavodnik vječiti šarmer: Supruga Dunja čekala ga je dugih 11 godina...

- I dobro je da smo to napravili. Sretan sam zbog toga. Ja i moja bratovština jer to i je bratovština svetog Ante. Bio je moj pradjed, djed koji nije imao sinove pa je gura mene, unuka najstarijeg. To je neka naša tradicija - istaknuo je.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vitraje su darovane u ime pakoštanske bratovštine Sv. Ante čiji je bratim general Gotovina, rodom iz Pakoštana. Oslikao ih je Mirko Zubak, likovni umjetnik iz Zagreba. Otkrio je da je na vitrajama radio dvije godine.

DESET GODINA OD POVRATKA GENERALA Dan koji se pamti, Gotovina i Markač vratili se kući: ’Sretni smo što smo bili dio povijesti’

- Najdraža mi je srce Marijino - rekao je te dodao da mu ovo nije prvi ovakav rad.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • twigy 12.03.2023.

    Daje onima koji imaju i previse,bas je human lako davati lako uzete pare

  • gojko ercegovac 12.03.2023.

    Iz rata svi generali postali milijoneri!! Moguče??

  • Perry Cox 12.03.2023.

    Pa neće valjda siromašnom narodu u kontejnerima

Komentiraj...
Vidi sve komentare