To je to što me zanima!

Poslušajte: ''Lijepu našu'' će na mimohodu pjevati Mia (12)

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iznenađenje mimohoda definitivno je 12-godišnja Mia Negovetić, mlada Riječanka prekrasnog glasa koja će na mimohodu izvesti državnu himnu ''Lijepa naša''
Vidi originalni članak

U nedjelju u 18 sati počela je generalna proba za veliku svečanost i mimohod povodom 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja koja će se održati u utorak 4. kolovoza.

Unatoč jakoj kiši brojni građani izašli su na ulice pogledati generalnu probu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iznenađenje mimohoda definitivno je 12-godišnja Mia Negovetić, mlada Riječanka prekrasnog glasa koja će na mimohodu izvesti državnu himnu ''Lijepa naša'', piše dnevnik.hr . Zajedno s klapom 'Sveti Juraj' Hrvatske ratne mornarice'', s kojom će nastupiti u utorak 4. kolovoza, Mia je uvježbavala himnu i na generalnoj probi.

POGLEDAJTE VIDEO: Prizori s probne izvedbe mimohoda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mimohod će se kretati od Avenije Marina Držića do Savske ulice, a u njemu će sudjelovati pješački, zrakoplovni te motorizirani, mehanizirani i oklopni postroji s različitim borbenim i neborbenim vozilima.

Od subote do utorka u Zagrebu je na snazi posebna regulacija prometa.

24sata

POGLEDAJTE VIDEO: Ponos HV-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 373

  • svanuće 04.08.2015.

    Sretno svima.

  • Voltaire_ 03.08.2015.

    Sretan ti praznik Hrvatska, a poginule za slobodu SLAVA IM .

  • knez_Trpimir_ 03.08.2015.

    PETER GALBRAITH 'Da je Mladić u Bihaću napravio isto što i u Srebrenici, bilo bi 40.000 mrtvih. I zato nismo bili protiv Oluje!' Da je Mladić u Bihaću napravio isto što i u Srebrenici, broj ubijenih bi prešao 40.000. Kad su nam Hrvati rekli da su voljni pokrenuti vojnu operaciju da spase Bihać (i da vrate hrvatski teritorij koji drže Srbi), nismo se protivili. U kolovozu i rujnu Hrvatska je vojska ušla u Bosnu i zajedno s Armijom BiH počela nanositi ozbiljne poraze Srbima. Krajem kolovoza NATO je odgovorio na srpske napade na Sarajevo višetjednim zračnim napadima koji su imali snažan učinak na pomoć hrvatsko-bosanskoj ofenzivi - iako ne u planiranoj mjeri. Vojska bosanskih Srba koja se bila specijalizirala u ubijanju nenaoružanih civila na bojišnici se nije pokazala toliko zastrašujućom. U nekoliko tjedana bosanski Srbi su izgubili trećinu svog teritorija i bili su spremni za mirovne pregovore. Mladić je smatrao Srebrenicu prijelomnom točkom u ratu. I ona je to i bila. Ali ne kako je on planirao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare