To je to što me zanima!

Gladni medo razorio košnice, nije ga spriječila čak ni struja

GLAD NE BIRA Medu koji je pobrstio košnice na Grobniku u potrazi za slasnim medom nije omela ni električna ograda kroz koju je prošao iako ga je tresla struja
Vidi originalni članak

Sav trud i rad je uništen preko noći. Gladni medvjed mi je razorio desetak košnica, a svaka vrijedi oko tisuću kuna, kazao je Drago Suman iz Grobnika. Njemu je u noći na utorak u blizini Automotodroma Grobnika medvjed razorio košnice.

- Susjed mi je javio da su mi košnice uništene. Gladnog medvjeda nije omela niti električna ograda koja se nalazila oko košnica. Jednostavno je povukao košnice i odnio ih u grmlje. U ovom slučaju počeo je jesti i krov košnice - kazao je Drago. Dodaje da mu je sav trud uništen preko noći.

Goran Kovačić/PIXSELL

- Uništio je desetak košnica, a šteta koju je napravio procjenjuje se na više od deset tisuća kuna - kaže Drago. Da je medvjed sve češća pojava na Grobniku iznad Rijeke, potvrđuju i ostali mještani.

- Ovog ljeta, u noći, medo se spustio skroz do terase restorana blizu Autodroma, srušio kantu s otpadom i prevrnuo stolove i stolce - pričaju Grobničani. Boris Zaharija, predsjednik Lovačkog društva Jelen Čavle, kaže kako je upoznat sa sve češćim pojavljivanjem medvjeda u ovom kraju, koji se u potrazi za hranom spuštaju do obiteljskih kuća.

Goran Kovačić/PIXSELL

- Neka ljudi budu na oprezu i neka ne bacaju smeće uokolo - rekao je predsjednik lovačkog društva.

U potrazi za hranom medvjedi dolaze sve do obiteljskih kuća

Gladni medo je u srpnju ove godine poharao kokošinjac. Jasminka Čavar, vlasnica vikendice kod Mrkoplja, od straha nije izlazila iz kuće dok se medo gostio kokošima. Siniši Spoji i Anđelu Stipeču medvjeđa družina je prije godinu dana razorila pčelinjak u Bribiru.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Ilija Lopar 07.09.2015.

    koliko je meni poznato nekada davno su lovci vodili racuna o prehrani divljaci a cini mi se danas da lovci sluze samo za lov bolje bi bilo da nahrane divljac tako nesto se nebi dogadalo

  • geomax 06.09.2015.

    yebo vas sve med i deset košnica kad okolicom lunja medvjed toliko gladan da mu ne smeta ni struja, mislim da ovdje imamo veći problem od par kila meda

  • miha73 05.09.2015.

    Bojim se da pastir medvjedu preko debelog krzna ne može ništa... a mala je vjerojatnost da će žicu dotaknuti njuškom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare