To je to što me zanima!

Glas koncila: Zastupnici u Saboru su puki poslušnici

Katolički tjednik nije dao prolaznu ocjenu petom sazivu Sabora jer smatra da je trpio od manjka slobode, a tolerirao stranačku poslušnost
Vidi originalni članak

Katolički tjednik Glas koncila ocijenio je da peti saziv Hrvatskog sabora ne može dobiti prolaznu ocjenu. U komentaru "Propusti Hrvatskog sabora" tjednik navodi kako je ovaj saborski saziv trpio od manjka slobode, hrabrosti i vjernosti savjesti, te je tolerirao višak stranačke poslušnosti i moralno-političke podobnosti. Glavni urednik Ivan Miklenić zastupnike, osim neovisnih, naziva poslušnicima i pukim izvršiteljima te mašinerijom za glasovanje. Time je, kaže, ugroženo dostojanstvo zastupnika. Urednik kao propuste Sabora ističe Zakon o pobačaju koji nije modificiran, rad nedjeljom te zaštitu hrvatskih žrtava iz poraća i iz doba velikosrpske agresije. Zaključno smatra kako ipak sva odgovornost za to nije na zastupnicima, nego i na sustavu, političkim strankama i njihovu neprepoznavanju i zanemarivanju stvarnih legitimnih hrvatskih nacionalnih interesa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • diki 11.10.2007.

    Za komunizam govore da je državni poredak u kome svi jednako misle. Ovakav poredak je sušta suprotnost onome tu je deviza : \"Svi glasaju kao jedan misli\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare