To je to što me zanima!

'Glasovanje o sporazumu o Brexitu bit će tijekom siječnja'

"Nemojmo iznevjeriti povjerenje britanskog naroda pokušavajući organizirati novi referendum o Brexitu", poruka je britanske premijerke zastupnicima Donjeg doma
Vidi originalni članak

Britanska premijerka Theresa May objavila je u ponedjeljak da u trećem tjednu siječnja sljedeće godine namjerava britanskom parlamentu ponuditi na glasanje sporazum koji je o uvjetima izlaska Velike Britanije iz Europske unije dogovorila u Bruxellesu.

May je u ponedjeljak rekla zastupnicima da traga za načinom da ojača utjecaj britanskog parlamenta na tzv. backstop, rezervno rješenje za osiguranje otvorenosti granice Irske i Sjeverne Irske.

Ona, prema priopćenju njezina ureda, namjerava u obraćanju parlamentu osuditi sve češće pozive u Ujedinjenom Kraljevstvu za drugi referendum o Brexitu predstavljen kao moguće rješenje političke slijepe ulice nastale neprihvaćanjem sporazuma o razvodu zaključenom s Bruxellesom.

"Nemojmo iznevjeriti povjerenje britanskog naroda pokušavajući organizirati novi referendum o Brexitu", poruka je britanske premijerke zastupnicima Donjeg doma.

Novo glasanje bi "pokrenulo nepopravljive štete za cjelovitost našeg političkog života". Taj drugi referendum nas vjerojatno ne bi više pokrenuo prema naprijed i dodatno bi podijelio našu zemlju u trenutku kada radimo na ujedinjenju".

U lipnju 2016. se na referendumu 52 posto glasača izjasnilo za izlazak iz EU.

Brexit se treba provesti 29. ožujka ali sporazum o razlazu zaključen u studenom s Bruxellesom nakon teških pregovora nije uvjerio zastupnike raznih političkih orijentacija, bilo da su pobornici Brexita bez ustupaka ili su za zadržavanje u europskom klubu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • efteling 17.12.2018.

    ...zamisljam nezamislivo...da La Pen pobedi u Francuskoj...i bude Frenzit...Ili sto je Italijanski premijer pokusao da mu se oprosti 30% Italijanskog duga...Nema problema...rekli mu u Briselu ali za toliko ce biti umanjena i vrednost vasih banaka...Pristajem kaze im Italijan...Ali gospodine iz cega cete isplacivati penzije?Ooo...i ipak odlucili manje u deficit da idu.a Italijani vicu NAPOLJE...prevarili ste nas...I ostane samo Nemacka sa svojim kolonijama...pod zastitom njihovog najboljeg prijatelja...USA...koji ih prisluskuje i kao brige za svoje cedo...No ajmo se svi ujediniti u sankcijama prema Rusiji.Nije posteno da imaju tako ogromno bogatsvo i nece da spasavaju svet od nove krize.Eto i ja psujem Ruse...ne pomaze.Putin je operisan od ljubavi prema coveku...sebican i sve bi za sebe.Nimalo humanosti u njegovim ocima.`pa onda tu negde i ti Srbi koji se opet bune..nece da igraju kao sav normalan svet...Zamislite nece da daju vec danu teritoriju...bice opet kaznena ekspedicija...kad Hrvatska odluci.Hrvati su ustvari ta duboka drzava koja drma svetom...Lepi,pametni i sto je najgore po svet tacno znaju sto hoce...nove kredite pod povoljnijim uslovima...Sretno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare